Udgivelsesnoter for GNOME 2.24

1. Introduktion

GNOME 2.24 er den nyeste version af GNOME-skrivebordet, som er et populært multiplatforms-skrivebordsmiljø. GNOME har sit primære fokus på at det skal være nemt at bruge, stabilt, og have førsteklasses internationaliserings- og tilgængeligheds-understøttelse. GNOME består af fri og åben kildekode-programmer, og forsyner sine brugere med almindelige værktøjer som det forventes af et moderne computermiljø som f.eks. e-post, groupware, internetbrowsing, filhåndtering, multimedia og spil. Udover dette fungerer GNOME også som en fleksibel og kraftfuld platform til programudviklere, både til skrivebordet og til mobile enheder.

Figur 1GNOME 2.24

GNOME-skrivebordet udgives hver sjette måned med mange nye funktioner, forbedringer, fejlrettelser og oversættelser, og GNOME 2.24 følger denne tradition. For at læse mere om GNOME og de kvaliteter der adskiller det fra andre computer-skrivebordsmiljøer (som f.eks. nem brug, tilgængelighed, internationalisering og frihed) kan man besøge siden Om GNOME på vores web-sted.

Slut dig til os i dag og find ud af hvordan du kan gøre en forskel.

GNOME 2.24 inkluderer alle de forbedringer der blev lavet i GNOME 2.22 og tidligere versioner. Du kan læse mere om de ændringer der blev foretaget i GNOME 2.22 i de tilhørende udgivelsesnoter.

2. Nyt for brugere

GNOME-projektet fortsætter i GNOME 2.24 med stort fokus på brugerne og på nem brug. Det har udmøntet sig i hundredevis af fejlrettelser og bruger-forespurgte forbedringer. Det store antal af forbedringer gør det desværre ikke muligt at nævne dem alle sammen her, men vi håber på at kunne fremhæve nogle af de mere bruger-orienterede af de nye funktioner i GNOME i denne udgivelse.

2.1. Hold forbindelsen

GNOME 2.24 annoncerer inklusionen af en kvikbeskedsklient baseret på kommunikationsrammen Telepathy.

Figur 2Empathy - kvikbeskedprogram (IM)

Empathy understøtter også XMPP/SIP-baseret audio- og video-konference som tilgængelig på f.eks. Nokia N800/N810-enhederne (video kræver at H263-codecs til GStreamer er installeret). Empathy er en god makker til Ekiga, GNOME's audio/video SIP-klient (se Afsnit 2.3 ― Ekiga 3.0).

Telepathy giver en fælles ramme som giver programmer adgang til kvikbeskedfunktionalitet. Det kan bruge mange udbredte protokoller inklusive Jabber/XMPP, Google Talk, MSN Messenger og Apples Bonjour/Rendezvous lokalneværkschat.

Alle programmer er i stand til at bruge kvikbeskedssessionen. Ud over Empathy-klienten gør GNOME 2.24 også biblioteker tilgængelig, som sætter udviklere i stand til at tilføje tilstedeværelse- og statusinformation, overføre filer eller sætte en sokkel op (kendt som Tubes) til samarbejde eller spil over internettet. Se Afsnit 4.4 ― Kvikbeskedsbiblioteker (IM-libs) for mere information om hvordan du kan bruge denne teknologi i dit program.

2.2. Hold bedre styr på din tid

For mange forretningsfolk er det utroligt vigtigt at holde styr på hvor meget tid de bruger på hver enkelt klient. Alle har deres eget system til dette, som kan variere fra at føre dagbog til at gætte. Det er utroligt kedeligt. I dag involverer næsten alt hvad vi laver en computer, så GNOME har tilføjet et panelprogram som gør det nemmere at holde styr på tiden.

Figur 3Indstil hurtigt dine opgaver

Panelet viser dig hvilken opgave du er i gang med at arbejde på og hvor længe du har været i gang. At trykke på knappen sætter dig i stand til at ændre aktivitet og at se hvilke aktiviteter du har arbejdet på i dag. Hvis du vil have det kan du sætte stopuret til at stoppe når din computer er inaktiv.

Aktiviteter kan kategoriseres på en hvilken som helst måde du har lyst til, uanset om det er efter type af aktivitet, klientens navn eller hvor meget du ikke kan lide denne aktivitet. Du kan også se og redigere din aktivitetslog, indsætte manglende aktiviteter og se daglige, ugentlige og månedlige grafer som viser hvor du bruger det meste af din tid.

2.3. Ekiga 3.0

Ekiga er en fuldt funktionsdygtig SIP-lyd/video-konferenceklient til GNOME. Som en del af GNOME 2.24 er vi stolte af at annoncere udgivelsen af Ekiga 3.0.

Figur 4Ekiga 3.0

Ud over en ny grænseflade som er centeret om din telefonbog og tilstedeværelsen af dine kontakter, kan Ekiga 3.0 også byde på SIP-tilstedeværelsesunderstøttelse, PBX-linjeovervågning, bedre understøttelse af videoformater (H.264, H.263+, MPEG-4 og Theora), accelereret video og valgfri fuldskærm og mange SIP-relaterede forbedringer til robust konferenceservice.

2.4. Filhåndtering

Så vel som ikon- og liste-visning tilbyder GNOME 2.24 nu også kompakt listevisning som er populært i flere andre skrivebordsmiljøer. Vælg denne form for visning ved hjælp af Vis ▸ Kompakt fra menuen (eller med tastaturgenvejen Ctrl+3).)

Figur 5De tre filvisninger: Ikon, liste og kompakt

Ligesom i ikon- og liste-visning, kan størrelsen af ikonerne i kompakt visning ændres ved hjælp af zoom-indstillingen i Vis-menuen.

Browser-tilstanden i filhåndteringen understøtter nu faneblade, som giver hurtigt skift mellem mapper indenfor samme browservindue.

Figur 6Faneblads-browserunderstøttelse

Moderne filsystemer er i stand til at håndtere næsten alle ønskede tegn som en del af et filnavn. Desværre er dette ikke tilfældet for FAT-filsystemer, som typisk bliver brugt på mange USB-stifter og transportable musikafspillere, hvor det ikke er muligt at bruge mange tegnsætningstegn i filnavnene. GNOME 2.24 detekterer at du er ved at kopierer filer, med navne som indeholder tegn som ikke kan bruges, og konverterer automatisk disse tegn til en "_" uden at du skal omdøbe dem selv.

Automatisk fuldførelse af filnavne ("tab"-fuldførelse) er også blevet forbedret i GNOME 2.24. Fuldførelse af filnavne i navigationslinjen ved hjælp af Tab fungerer nu hurtigere og mere forudsigeligt. Det er også muligt at få fuldført mindre dele af stien, og grænsefladen giver mere information i tilfældet, hvor der ikke er andre muligheder tilbage.

2.5. Få mere ud af Deskbar

Programmet Deskbar i GNOME 2.24 tilføjer flere spændende nye udvidelsesmoduler: en lommeregner, Google-søgning (og kodesøgning), Yahoo!- og Wikipedia-forslag plus opdatering af Twitter og indeti.ca.

Figur 7Kommandofelt

Derudover er det, også som noget nyt, nu også muligt at downloade og installere udvidelsesmoduler direkte fra Deskbar-arkiverne på internettet.

2.6. Ny skærmopløsningskontrol

Flere og flere computere (specielt bærbare) bliver nu født med understøttelse for flere skærme (det der er kendt som multihead). Brugerne har brug for at være i stand til at forbinde til en sekundær skærm, enten som en klon (f.eks. en projektor til præsentationsbrug) eller som en udvidelse af deres skrivebord.

GNOME 2.24 har opgraderet dets skærmopløsningskontrol for at gøre dette muligt. Ved brug af den nye XRandR 1.2-specifikation fra X.org, sætter denne dialog dig i stand til nemt at sætte individuelle skærme op i flere forskellige konfigurationer. Skærmene bliver navngivet, og navnene vil fremgå i det øverste venstre hjørne af skærmen sådan at de nemt kan indentificeres.

Figur 8Ny skærmopløsningskontrol

Ændringer bliver udført øjeblikkeligt. Ingen genstart af GNOME er påkrævet.

XRandR 1.2-driverkompatibilitet

Visse X.org-drivere understøtter på nuværende tidspunkt ikke XRand 1.2 og vil derfor ikke være i stand til at udnytte disse funktioner. Et eksempel på sådan en driver er den proprietære nVidia X-driver.

2.7. Ny lydtemaunderstøttelse

Lydtemaer i GNOME bliver nu håndteret af libcanberra, som implementerer Freedesktop.org's lydtema- og navngivnings-specifikationer. Lydtemaer kan således installeres ligesom ikontemaer. Ved hjælp af libcanberra er det nu også mindre sandsynligt at et programs lyd forstyrrer din musik- eller film-afspilning, sådan at du kan lade de her vigtige påmindelseslyde være slået til, mens du ser en film i fuldstærmstilstand.

Figur 9Lydtemaunderstøttelse

2.8. Bedre digitalt tv

Ved hjælp af GStreamer-multimedierammen kan GNOME 2.24 nu introducere understøttelse for digitalt fjernsyn (DVB) i Filmafspilleren. Fast besluttet på at gøre det endnu bedre har udviklerne arbejde på at forbedre understøttelsen af flere DVB-tunere (sådan at man kan se flere kanaler på en gang), og med problemløsningsdiagnose.

De har også arbejdet på at forbedre understøttelsen af infrarøde fjernbetjeninger uden nødvendighed af manuel konfiguration (ved brug af LIRC-rammen). Dette gør det alt sammen endnu nemmere at slappe af i stedet for at skrive den der vigtige rapport.

Derudover findes der også i GNOME 2.24 understøttelse for YouTube-videoer i høj opløsning og understøttelse af fjerne (ikke lokale) placerings-tekstundertekster.

2.9. Ekstrasmuk

GNOME vil gerne få din computer til at se godt ud, hvilket er grunden til at vi arbejder hårdt på temaer og udsmykning(artwork). Op til GNOME 2.24 har vi haft en konkurrence, for at samle nogle af de mest spændende baggrunde som vores bidragydere har produceret, og vi deler vores favoritter med alle.

Figur 10Pæne baggrunde

3. Nyt indenfor tilgængelighed

GNOME har en forkærlighed for at gøre software tilgængelig for alle, inklusive brugere med handicaps som kan gøre det sværere for dem at bruge deres computer. Til at hjælpe med dette har GNOME dannet "GNOME-tilgængelighedsprojektet", og de rammer for tilgængelighed som nu er blevet en standard på frie skriveborde.

GNOME 2.24 fortsætter med at bygge oven på sine tidligere tilgængelighedsbedrifter med adskillige forbedringer.

3.1. Bedre tastaturnavigation

Siden GNOME 2.0 har det været muligt at få adgang til GNOME-panelet med tastekombinationen Ctrl+Alt+Tab. Herefter kunne brugeren så bevæge sig mellem elementer i panelet, bortset fra påmindelsesikoner, med Tab-tasten.

Fra GNOME 2.24 af er det muligt at navigere til et påmindelsesikon udelukkende ved hjælp af tastaturet.

Tastaturnavigation er også blevet forbedret i filhåndteringen. Markering af filer ved hjælp af tastaturet udføres nu lineært i stedet for rektangulært.

3.2. Forbedret musetilgængelighed

GNOME 2.22 introducerede specielle tilgængeligheds-forbedringer til kontrol af musen. De er blevet yderligere forbedret i GNOME 2.24:

 • musetilgængelighed fungerer nu med flerskærmssystemer;
 • hvile kan nu slås til ved at hvile på et bestemt område i det valgfrie hvilepanelprogram; og
 • optegning af gestusser er nu synlig på skærmen.

3.3. Bedre skærmoplæsning

GNOME-projektet og dets partnere har arbejdet hårdt for at forbedre tilgængeligheds- og skærmlæsnings-understøttelse i både GNOME 2.24 og mange populære tredjepartsprogrammer.

Understøttelse af tekst-til-tale- og blindeskriftsenheder er nu enormt forbedrede for Java-programmer, OpenOffice.org, Mozilla Thunderbird, Pidgin, GNOME's hjælpbrowser og GNOME-panelet. Brugere bliver nu gjort opmærksom på ufokuserede dialoger ved programskift.

Der er også gået en del arbejde ind i at integrere GNOME's skærmlæsningsteknologi med ARIA-kompatible internetbrowsere, startende med Mozilla Firefox.

Som noget andet nyt kan nævnes automatisk valg af syntetisk stemme baseret på systemsproget, understøttelse af udtalte henvisninger, sætningsekko og valgfrie træningsbeskeder.

4. Nyt for udviklere

Følgende ændringer er vigtige for softwareudviklere som bruger GNOME 2.24-udviklingsplatformen. Hvis du ikke er interesseret i ændringer for softwareudvikling kan du springe videre til Afsnit 5 ― Nyt indenfor mobilitet.

4.1. Forberedelse til GLib/GTK+ 3.0

For at begynde at forberede udviklere på GLib og GTK+ 3.0 vil kommende versioner af begge biblioteker inkludere flag for at gennemtvinge strengere kompatibilitet.

GLib, GTK+ og ATK 3.0 vil kræve at kun topniveauheadere (f.eks. glib.h, gobject.h, gio.h) bliver inkluderet i programmer. Denne ændring er vigtig, fordi den tillader individuelle headere at blive fjernet, omdøbt eller omordnet uden at have indflydelse på kildekode-kompatibiliteten for programmerne.

For at give udviklere mulighed for at teste deres programmers kompatibilitet med det samme er nye kompileringsflag (compile time flag) gjort tilgængelige: G_DISABLE_SINGLE_INCLUDES til GLib, GTK_DISABLE_SINGLE_INCLUDES til GTK+ og ATK_DISABLE_SINGLE_INCLUDES til ATK.

Angiv blot disse disse som kompileringsflag når du bygger dit program (f.eks. -DG_DISABLE_SINGLE_INCLUDES), for at sikre at dit program er korrekt.

Yderligere kompatibilitetstestning

GLib, GTK+ og tilknyttede biblioteker gør også andre kompileringsflag tilgængelige, som du kan bruge til kompatibilitetstest med GTK+ 3.0.

Du kan deaktivere understøttelsen af udfasede symboler, som vi blive fjernet i version 3.0, ved at definere følgende ved kompilering: ATK_DISABLE_DEPRECATED, PANGO_DISABLE_DEPRECATED, G_DISABLE_DEPRECATED, GDK_PIXBUF_DISABLE_DEPRECATED, GDK_DISABLE_DEPRECATED og GTK_DISABLE_DEPRECATED til ATK, Pango, GLib, GdkPixbuf, GDK og GTK+ respektivt.

Du kan teste om dit program kun bruger funktioner, som ordentligt understøtter flerskærmssystemer (multihead), ved at definere GDK_MULTIHEAD_SAFE og GTK_MULTIHEAD_SAFE.

4.2. GLib 2.18

GNOME 2.24 er den første GNOME-udgivelse som afhænger af GLib 2.18.

GLib 2.18 giver bedre understøttelse for at give kontekst i strengoversættelse med C_()- og NC_()-makroerne og desuden også ny API i GIO.

En komplet liste over nye symboler er tilgængelig for GLib og GIO.

4.3. GTK+ 2.14

GNOME 2.24 er den første GNOME-udgivelse som afhænger af GTK+ 2.14.

En vigtig ændring i denne version af GTK+ er at alle kontroller som nedarver fra GtkAdjustment (f.eks. drejeknapper og skydeknapper), nu strengt gennemtvinger deres rækkevidde som [nedre, øvre - sidestørrelse], sådan som det står i dokumentationen. Hvis du ønsker at sikre dig en rækkevidde som er [nedre, øvre] så sæt page_size til 0.

Glade og GTK+ 2.14

Alle udgaver af Glade (inklusive 3.4.1) opretter på nuværende tidspunkter objekter af typerne GtkSpinButton, GtkHScale og GtkVScale med variablen page_size sat til 10 som standard. Udviklere bør kontrollere for enhver Glade-fil de har oprettet, at sidestørrelsen er sat til en meningsfuld værdi.

En ny klasse, GtkMountOperation, er blevet gjort tilgængelig, så den kan bruges til at kalde funktionen g_volume_mount. GtkMountOperation er en GMountOperation, som kan vise brugeren en godkendelsesdialog hvis dette kræves.

En portabel metode til at åbne filer og andre URI'er med det forvalgte program er nu tilgængelig gennem funktionen gtk_show_uri(), så man ikke behøver have libgnome som afhængighed. GDK tilbyder nu en implementation af GAppLaunchContext til at håndtere grafiske programmer (inklusive opstartsbeskeder og forhindring i at stjæle fokus), GdkAppLaunchContext.

Som en yderligere nyhed i GTK+ 2.14, er der en GFile-baseret API til GtkFileChooser, samt muligheden for at lade GtkBuilder bygge dele af et XML-træ.

En komplet liste over nye symboler som er tilgængelige for GTK+ og GDK.

4.4. Kvikbeskedsbiblioteker (IM-libs)

Sammen med den nye kvikbeskedsklient (se Afsnit 2.1 ― Hold forbindelsen), inkluderer GNOME 2.24 bibliotekerne libempathy, libempathy-gtk og telepathy-glib, som kan bruges til at integrere kvikbeskedsfunktionalitet i ethvert GNOME-program.

4.5. Kommandofelt

Match-interfacet inkluderer nu to nye metoder: set_snippet og get_snippet. Hvis en snippet sættes, vil den blive vist i en ny linje neden under matchens get_verb-værdi.

Action-interfacet har fået en ny metode, get_tooltip. Overskrivning af denne metode tillader et værktøjstip at blive vist, når brugeren lader musemarkøren svæve over en match eller action.

5. Nyt indenfor mobilitet

GNOME 2.24 er den første udgivelse af GNOME-mobil-udviklingsplatform. GNOME-mobil knytter standardskrivebordskomponenter sammen, for at give en kerneplatform hvorpå distributører og fabrikanter af håndholdte enheder kan bygge et rigt programmeringsmiljø.

GNOME-mobilplatformen er det teknologiske hjerte i adskillige Linux-baserede mobilenheder inklusive Maemo, ACCESS Linux-platformen, LiMo-referenceplatformen, Ubuntu Mobil, Moblin og Poky.

Den første GNOME-mobiludgivelsessæt består af:

 • Kerneinfrastruktur

  • GLib— giver de basale programbyggeblokke til transporterbare biblioteker og programmer skrevet i C. Det giver det centrale objektsystem som bliver brugt i GNOME, implementationen af hovedløkken og et stort sæt af standardfunktioner til strenge og almindelige datastrukturer.
  • DBus— et beskedbussystem giver en simpel måde at lade programmer tale med hinanden og koordinere proceslivscyklusser.
 • Systeminfrastruktur

  • BlueZ— en modulær, komplet, standardkompatibel Bluetooth-stak som inkluderer adskillige grafiske værktøjer til GNOME;
  • Evolution-dataserver (DBus port) — håndterer adgang til brugerens kalender, opgaver og adressebog, både lokalt og via populære netværksprotokoller;
  • Telepathy— en forenet ramme for kvikbeskeder, stemme og video over IP af punkt-til-punkt sokler (rør), til brugerprogrammer;
  • Avahi— multiform-DNS-stak som giver zeroconf-serviceopdagelse på det lokale netværk;
  • GStreamer— rig multimediaramme som giver både simple ting såsom afspilning af audio og video og streaming samt mere komplekse ting som f.eks. optagelse, mixing og ikke lineær redigering;
  • SQLite— simpel, hurtig transaktionsbaseret SQL-database som nemt kan inkluderes i programmer;
  • GConf— muliggør opbevaring og indhentning af konfigurationsindstillinger;
  • Matchbox— en vindueshåndtering til ikke-X11-miljøer som f.eks. håndholdte, set-top-bokse eller andre enheder hvor skærmopløsning, inputmekanismer eller systemressourcer er begrænsede;
  • gio og GVFS— giver en virtuel filsystems-API som understøtter et stort udvalg af tjenester inklusive FTP, SFTP (SSH), WebDAV, NFS og SMB/CIFS;
 • Brugergrænseflade

  • GTK+— en funktionsrig krydsplatformsværktøjskasse til at lave grafiske brugergrænseflader med, med en nemt anvendelig API.
  • Pango— giver tjenester til GTK+ til layout og visning af tekst, med primær fokus på internationalisering.
  • ATK (tilgængelighedsværktøjskasse)— sikrer at basal tilgængelighed er tilgængelighed er i alle GTK+-kontroller, hvilket giver tilgængelighedsværktøjer fuld adgang til at vise og kontrollere programmer.
  • Cairo— et 2d-grafikbibliotek som er designet til at producere et konsistent resultat på alle outputmedier, alt i mens hardwareacceleration udnyttes fuldt ud når den er tilgængelig. Cairo giver en simpel API til PostScript.
 • Sprogbindinger

  Alle bibliotekerne i GNOME-mobilplatformen er tilgængelige i indfødte C-API'er eller gennem sprogbindinger af høj kvalitet, således at den fulde kraft af disse biblioteker gøres tilgængelig i en stil som udviklerne kender fra andre højniveau-programmeringssprog. De følgende sprog er fuldt understøttet:

  • C
  • C++
  • Python

GNOME er engageret i at understøtte disse platforme og vil forsyne testbare virtuelle maskinbilleder af distributioner baseret på GNOME-mobil 2.24, som f.eks. Poky, Moblin og Ubuntu Mobile, for at sætte udviklere i stand til at teste platformen og programmerne.

6. Internationalisering

Takket være medlemmerne af det verdensomspændende GNOME-oversættelsesprojekt kan GNOME 2.24 tilbyde understøttelse af 45 sprog, hvor mindst 80 procent af strengene er oversat, inklusive bruger- og administrations-manualerne for flere af disse sprog.

Understøttede sprog:

 • Albansk
 • Arabisk
 • Baskisk
 • Bengali (Indien)
 • Brasiliansk portugisisk
 • Bulgarsk
 • Catalansk
 • Dansk
 • Dzongkha
 • Engelsk (Amerikansk, Britisk og Canadisk)
 • Estisk
 • Finsk
 • Fransk
 • Galisisk
 • Græsk
 • Gujarati
 • Hebraisk
 • Hollandsk
 • Italiensk
 • Japansk
 • Kinesisk (Hong Kong)
 • Kinesisk (Kina)
 • Kinesisk (Taiwan)
 • Koreansk
 • Litauisk
 • Makedonsk
 • Malayalam
 • Marathi
 • Norsk bogmål
 • Polsk
 • Portugisisk
 • Punjabisk
 • Russisk
 • Serbisk (Kyrillisk og latin)
 • Slovensk
 • Spansk
 • Svensk
 • Tamil
 • Thailandsk
 • Tjekkisk
 • Tyrkisk
 • Tysk
 • Ukrainsk
 • Ungarsk
 • Vietnamesisk

Mange andre sprog er delvist understøttet hvilket vil sige at mere end halvdelen af deres strenge er oversat.

At oversætte en softwarepakke så stor som GNOME til et nyt sprog, kan være en overvældende opgave, selv for de mest dedikerede oversættelseshold. Til denne udgivelse har seks sproghold ydet en stjernepræstation, ved at forøge deres oversættelsesniveau med mere end 10%. Tillykke til holdene for Kannada, Marathi, Pashto, Croatisk og Tamilsk for al jeres hårde arbejde.

Detaljeret statistik og mere information er tilgængelig på GNOME's statusside for oversættelser.

7. Installation af GNOME

Du kan prøve GNOME 2.24 ved af hjælp LiveCD'en som indeholder al den software som er inkluderet i GNOME 2.24 på en enkelt CD. Du kan starte din computer op direkte fra LiveCD'en uden at installere noget. LiveCD'en kan hentes ned fra GNOME's BitTorrent-websted.

For at installere eller opgradere din maskine til GNOME 2.24, anbefaler vi at du installerer officielle pakker fra din forhandler eller distribution. Populære distributioner vil gøre GNOME 2.24 tilgængelig meget snart, og nogle har allerede nu gjort udviklerversioner med GNOME 2.24 tilgængelige. Du kan finde en liste over distributioner som inkluderer GNOME og se efter hvilken version de inkluderer på siden Få fat i dit fodtøj.

Hvis du er modig og tålmodig og godt kunne tænke dig at bygge GNOME fra kildekoden, anbefaler vi at du bruger et af byggeværktøjerne. GARNOME bygger GNOME fra udgivelses-tar-arkiver. Du skal bruge GARNOME 2.24.x til at bygge GNOME 2.24.x. Derudover er der også JHBuild som er designet til at bygge den seneste GNOME fra svn. Du kan også bruge JHBuild til at bygge GNOME 2.24.x ved hjælp af gnome-2.24-modulsættet.

Selvom det er muligt at bygge GNOME direkte fra udgivelsespakkerne, anbefaler vi på det kraftigste at bruge et af værktøjerne nævnt ovenfor.

8. Udsigter for GNOME 2.26

Udviklingen stopper ikke med GNOME 2.24. Arbejdet på GNOME 2.26, som bliver udgivet præcis 6 måneder efter GNOME 2.24, er allerede begyndt.

GNOMEs planlægningsskort beskriver i detaljer udviklernes planer for den næste udgivelsescyklus, og tidsplanen for udgivelse af GNOME 2.26 dukker snart op.

9. Bidragydere

Disse udgivelsesnoter blev skrevet af Davyd Madeley med massiv hjælp fra GNOME-fællesskabet. Oversættelsen til Dansk blev lavet af Kenneth Nielsen og Ask H. Larsen fra Dansk-gruppen. På vegne af hele fællesskabet sender vi tak til de udviklere og bidragydere, som har gjort denne version af GNOME til en realitet.

Denne tekst kan frit oversættes til et hvilket som helst sprog. Hvis du ønsker at oversætte den til dit eget sprog så kontakt GNOME-oversættelsesprojekt.