Zlatni rudnik

3.38.1. Postavka

Tip špila Standardni špil
Gomila Gornja leva gomila. Ostatak špila se stavlja ovde posle deljenja na talon. Karte se tri puta okreću na otpad. Nema ponovnih deljenja.
Otpad Uzima se sa gomile. Možete igrati kartom sa vrha.
„Temelji“ Četiri gomile na vrhu. Slažu se po znaku od asa do kralja. Karta sa vrha svakog „temelja“ se može vratiti na talon.
Talon Seven piles, all empty to start. Gold Mine is a variation of Klondike. Tableau can be built down in alternating colors. Groups of cards can be moved. Empty piles can be filled with any card.

3.38.2. Cilj

Pomeriti sve karte u gomile na „temelju“.

3.38.3. Pravila

Karte na talonu se slažu na dole po naizmeničnim bojama. Grupe karata se mogu pomerati zajedno. Prazno mesto na talonu se može popuniti bilo kojom kartom.

Karte se, po tri, okreću sa gomile na otpad. Karta na vrhu otpada je u igri. Kada se gomila isprazni, igra je gotova. Samo je jedna šansa da ubodete pravu kombinaciju i napravite vaš zlatni rudnik.

„Temelji“ se slažu od asa do kralja. Karte na „temelju“ su u igri. Duplim klikom karta se premešta na odgovarajući „temelj“ ako je takav potez moguć.

3.38.4. Bodovanje

Svaka karta na „temelju“ donosi po jedan poen.

Najveći mogući broj poena: 52

3.38.5. Strategija

Pazite kako popunjavate prazna mesta. Dobrim znanjem je moguće osvojiti zlatni rudnik većinu vremena. Ako ne uspete iz prve, ponovo pokrenite igru i probajte opet.