Поверително сърфиране

Поверителното сърфиране е режим, който ограничава начина, по който компютърът и уеб сайтовете имат достъп до информацията за сърфирането ви. Той е полезен, ако искате да предоставите компютъра си на приятел, например, за да провери електронната си поща чрез webmail, тъй като в прозореца за поверително сърфиране няма да сте вписани в никакви уеб сайтове, нито пък ще бъде запазена тяхната информация. Може да предпочитате да използвате поверителен режим за достъп до чувствителни уеб сайтове, като например Интернет банкиране и съмнително съдържание, защото данните, които уеб сайтовете са запазили преди това на вашия компютър, няма да бъдат достъпни за уеб сайтовете, когато сърфирате в поверителен режим.

Поверителният режим няма да попречи на уеб сайтовете да проследяват активността ви при сърфиране. Ако искате да сърфирате в Интернет анонимно, трябва да използвате комерсиална ВЧМ услуга.

  1. Натиснете бутона за меню в горния десен ъгъл на прозореца и изберете Нов прозорец в поверителен режим.

  2. Сърфирайте в Интернет в поверителен режим.

  3. Приключете сесията за поверително сърфиране, като затворите поверителния прозорец.

Може да разграничите поверителното от нормалното сърфиране по водния знак на поверителния прозореца:

Снимка на екрана показвайки прозорец за поверително сърфиране без отворени подпрозорци.