Udgivelsesnoter for GNOME 2.30

1. Introduktion

GNOME 2.30 er den nyeste version af GNOME-skrivebordet, som er et populært multiplatformsskrivebordsmiljø. GNOME har sit primære fokus på, at det skal være nemt at bruge, stabilt samt have førsteklasses internationaliserings- og tilgængelighedsunderstøttelse. GNOME består af frie og åben kildekode-programmer, og forsyner sine brugere med de almindelige værktøjer, der forventes af et moderne computermiljø som f.eks. e-post, groupware, internetbrowsing, filhåndtering, multimedie og spil. Derudover fungerer GNOME også som en fleksibel og kraftfuld platform til programudviklere til såvel skrivebordet som mobile enheder.

Figur 1GNOME 2.30

GNOME-skrivebordet udgives hver sjette måned med mange nye funktioner, forbedringer, fejlrettelser og oversættelser, og GNOME 2.30 følger denne tradition. For at læse mere om GNOME og de kvaliteter, der adskiller det fra andre computerskrivebordsmiljøer (som f.eks. nem anvendelighed, tilgængelighed, internationalisering og frihed), kan man besøge siden Om GNOME på vores web-sted.

Slut dig til os i dag og find ud af hvordan du kan gøre en forskel.

GNOME 2.30 inkluderer alle de forbedringer, der blev lavet i GNOME 2.28 og tidligere versioner. Du kan læse mere om de ændringer, der blev foretaget i GNOME 2.28 i de tilhørende udgivelsesnoter.

2. Få fat i dit GNOME-grej!

GNOME-fonden er stolt af at annoncere åbningen af GNOME-butikken, bygget på Zazzle. Du kan nu støtte GNOME ved at købe t-shirts og krus i den nye GNOME-butik. Besøg GNOME-butikken og vis din støtte til GNOME i dag!.

Figur 2GNOME t-shirts

"GNOME's venner" er en måde hvorpå individer kan støtte GNOME-projektets mission om at gøre et frit skrivebordssystem med åben kildekode tilgængeligt for alle, uafhængigt af deres evner. Uden nogen form for markedsføring eller søgen, har fonden været i stand til at samle over 29.000$ ind i 2009, ved hjælp af donationer fra gavmilde personer. Disse penge har bidraget til puljer til programmeringsfester, lokale begivenheder og programmer som så til gengæld har sat GNOME-projektet i stand til at danne internationaliserede, tilgængelige og nemme skrivebordsprogrammer, både til skrivebordet og til mobile enheder.

Kig over forbi websiden "GNOME's venner".

3. Nyt for brugere

GNOME-projektet fortsætter i GNOME 2.30 med stort fokus på brugerne og på nem anvendelse. Det har udmøntet sig i hundredevis af fejlrettelser og brugerforespurgte forbedringer. Det store antal af forbedringer gør det desværre ikke muligt at nævne dem alle sammen her, men vi håber på at kunne fremhæve nogle af de mere brugerorienterede og spændende nye funktioner i denne udgivelse.

3.1. Se flere filer

GNOME 2.30 inkluderer opdateringer til GNOME's filhåndteringsprogram Nautilus. Dette program har modtaget en række ændringer i brugerfladen, som inkluderer en ny delt tilstand og det at den nu er sat til browsertilstand som standard i stedet for rumlig tilstand.

Figur 3Nautilus

3.2. Empathy - kvikbeskedprogram (IM)

GNOME's program til kvikbeskeder (IM) og kommunikation Empathy, som er bygget på Telepathy-kommunikationsrammen, har modtaget en række nye og vigtigt funktioner, som vil hjælpe brugeren med kommunikation.

Empathy viser nu en informationsbjælke i kontaktlisten, når det ikke lykkedes at forbinde til en konto. Her er der en knap, som gør det nemt at prøve at opnå forbindelse igen eller at redigere kontoens indstillinger.

Du kan nu sende filer ved at trække og slippe dem henover kontaktlisten, eller i et chatvindue, når du taler med en ven.

Empathys IRC-funktionalitet er blevet opdateret, således at den nu inkluderer understøttelse for almindelige IRC-kommandoer som f.eks. /join eller /nick. Du kan nu også tilslutte dig adgangskodebeskyttede chatrum.

Andre opdateringer inkluderer understøttelse for nem opsætning og konfiguration af Facebook-chat, samt at chatvinduer nu indeholder et søgevindue, således at du nemt kan finde tekst, når du chatter med venner.

3.3. Nem synkronisering

Tomboy har modtaget en række opdateringer og kan nu automatisk synkronisere dine noter i baggrunden, i stedet for at du skal synkronisere dem manuelt. Du kan også indstille hvor ofte Tomboy automatisk skal synkronisere i indstillingerne.

Tomboys opstartstid er blevet dramatisk forbedret og starter nu næsten øjeblikkeligt.

Kopier og indsæt er blevet forbedret, så du nu kan kopiere rig HTML fra noter og indsætte det i andre programmer som f.eks. OpenOffice.org og Evolution. Formatteringen af dine noter bevares, under forudsætning af at det program som du indsætter i forstår HTML.

Andre forbedringer i Tomboy inkluderer understøttelse af Microsoft Windows 7®'s "spring til"-liste, således at Tomboy er til stede i opgavelinjen og i Windows Start-menu. Omdøbning af noter i Tomboy er blevet forbedret, således at der nu tilbydes sikrere omdøbning, hvorigennem du får mere kontrol når du omdøber noter, sådan at du ikke ved et uheld omdøber links i andre Tomboynoter.

3.4. Håndtér dine brugere sikkert

GNOME systemværktøjer har modtaget en række nye forbedringer, som gør det nemmere og sikrere at håndtere brugere på din computer. GNOME systemværktøjer bruger nu PolicyKit til godkendelse, hvilket fjerner Lås op-knappen, når der skal håndteres brugere og tjenester.

Dialogvinduet til at oprette brugere med er blevet forbedret, den kræver nu udelukkende den nye brugers navn og vil derudfra foreslå et brugenavn. Efter oprettelse af en konto vil alting "virke sådan som det skal"! Dette inkluderer også understøttelse for krypterede hjemmemapper for nye brugere.

Du kan nu ikke længere miste dine administratorrettigheder ved et uheld. Du vil bliver spurgt om din nuværende adgangskode, før du kan ændre dine adgangskoder således at nøgleringe og krypterede hjemmemapper ikke går i stykker. Når du fjerner brugerkontoer, er der nu en indstilling, som gør det muligt at slette brugerens hjemmemappe med det samme.

Når du håndterer eksisterende brugere, kan du vælge blandt kontotyper, i stedet for at skulle vælge specifikke kryptiske privilegier, hvilket gør det lettere at tilføje og fjerne muligheder og rettigheder for andre brugere.

3.5. Hold styr på hvad du laver

Panelprogrammet Time Tracker, som hjælper dig med at holde styr på din tid og dine opgaver, inkluderer en række nye forbedringer.

Udover panelprogrammet er der blevet lavet en helt ny selvstændig tilstand. Afhængigt af din distribution vil Tidsstyring være tilgængelig i din GNOME-menu under Programmer ▸ Tilbehør ▸ Tidsstyring.

At se og danne rapporter baseret på dine aktiviteter er blevet forbedret, sådan at du nu kan danne mærker i dine aktiviteter og oversigtsvisningen kan nu også filtreres efter alle aspekter af dine aktiviteter.

Figur 4Selvstændig tidsstyring med aktivitetsmærker

3.6. Hold styr på dine PDF'er

Dokumentfremviseren Evince har forbedret udskriftsunderstøttelse. Indstillinger for sideopsætning er nu inkluderet i udskriftsdialogen og der er blevet tilføjet et nyt faneblad, som understøtter forskellige skaleringsindstillinger.

Evince i Microsoft Windows® inkluderer nu understøttelse for udskrift, PostScript og tegneserier.

Andre opdateringer til Evince inkluderer tilføjelsen af en inverteret farvetilstand; opdateringer til præsentationstilstande; muligheden for at annotere i PDF-filbilag og understøttelse for fjerne filer i miniaturedannelsen.

3.7. Gå på internettet

Internetbrowseren Epiphany har, ud over nye funktioner, modtaget adskillige fejl- og regressionsrettelser.

Epiphany kan nu huske adgangskoder ved hjælp af gnome-keyring.

Epiphany har en ny indstilling til at aktivere eller deaktivere alle udvidelsesmoduler såsom Flash og Java. Epiphany vil nu også advare dig, når du besøger en side med at SSL-certifikat, som er i stykker.

Funktioner som er tilbage i Epiphany inkluderer:

 • Forhåndsvisning af udskrift er igen tilgængeligt.
 • Du kan nu højreklikke på en webside, for at downloade og gemme et objekt som f.eks. et billede.
 • Understøttelse for Favicon er blevet gendannet.
 • Navigationspilen Op er tilbage.
 • Når du midterklikker med din mus, vil indholdet at dit klippebord blive sat ind.
 • Epiphanys kontekstmenuer er tilbage og er kompatible med tilpassede sidemenuer, som f.eks. dem der bruges af Google Docs.
Figur 5Epiphany-internetbrowser

Epiphany har også tilføjet nogle avancerede indstillinger, tilgængelige i GConf. Du kan aktivere understøttelse for brugeragenter og ændre din forvalgte søgemotor direkte i GConf.

Der er nye tilføjelser i Epiphany-udvidelser såsom html5tube som erstatter YouTube Flash med HTML5 og som ikke kræver, at du har Flash installeret. tab-key-tab-navigate-udvidelsesmodulet tillader dig at skifte faneblad med Ctrl+Tab. Sidebjælke-udvidelsesmodulet er blevet fjernet.

3.8. Forbind fjernt

I Vinagre, en fjernskrivebordsklient til GNOME-skrivebordet, er det tilføjet understøttelse for SSH-tunnelering, hvilket tillader dig at tilgå en fjern maskine mere sikkert gennem en SSH-tunnel. Du får brug for en SSH-konto på den fjerne maskine og så kan du taste adgangskoder og anden information ind, vel vidende at du er sikkert forbundet.

Det er blevet nemmere at forbinde til klienter via en forbindelse med lav båndbredde, ved at gøre det muligt at vælge farvedybde for derved at spare båndbredde og ved at gøre JPEG-komprimering muligt. Disse muligheder er tilgængelige i forbindelsesvinduet i Vinagre.

Der er blevet tilføjet en lyttertilstand, som gør det muligt for fjerne computere, som du kan se og kontrollere, at forbinde til dig. Det er nyttigt, når den fjerne computer er bag en firewall eller en router og ikke er tilgængelige via den normale forbindelsesproces. Ved at aktivere lyttertilstand i Vinagre og give din IP-adresse til den bruger du prøver at forbinde til, kan denne nu forbinde til dig.

3.9. Men vent, der er mere…

Ligesom de store ændringer er der også en række mindre tilføjelser og finindstillinger, som sker i alle GNOME udgivelser.

 • Nye skrifttyper kan installeres, ved at dobbeltklikke på skrifttypen i Nautilus.
 • Gedit har forbedret integration i Mac OS® X-versionen og Python-udvidelsesmodulerne virker nu i Windowsversionen. Gedits tekststump-udvidelsesmodul er blevet porteret til det nye færdiggørelses-rammeværk. Stavekontroludvidelsesmodulet kan nu kontrollere stavningen i kommentarer og tekststrenge i programmeringssprog.
 • Når du vælger flere tastaturlayout vil statusikonet automatisk dukke op i påmindelsesområdet.
 • File Roller vil nu installere de nødvendige pakker, ved hjælp af PackageKit, hvis en type af arkiv som du prøver på at åbne, ikke er understøttet.
 • Brasero kan nu kopiere lyd-cd'er mere præcist ved hjælp af cdda2wav-udvidelsesmodulet. Brasero er nu integreret med PackageKit og har understøttelse for søgninger ved hjælp af Tracker.
 • GNOME-terminalen understøtter nu ubegrænset tilbagerulning, at gemme tilbagerulning og fede farver.
 • iPod® og iPod Touch®-enheder er delvist understøttet af gvfs takket være libimobiledevice-biblioteket. Musiksynkronisering, datatilgang og download af fotos skulle være fuldt understøttet. En fuld liste af understøttede funktioner kan læses på libmobiledevice's hjemmeside.
 • gcalctool har en ny simplere brugerflade. Funktioner kan nu skrives, som f.eks. s_i_n for sinus i stedet for k.
 • Ud over en række fejlrettelser er der i GNOME-panelet blevet fikset en gammel fejl, således at panelprogrammer nu ikke længere tilfældigt vil skifte plads, når du skifter sin skærms opløsning.
 • GNOME-tastaturindikatoren er blevet fjernet fra GNOME-panelprogrammer. Hvis du bruger mere end et tastaturlayout, vil GNOME-tastaturindikator automatisk dukke op i din bakke via gnome-system-daemon.
 • GNOME-tastaturindstillinger i GNOME-kontrolcenter har fået en opdateret grafisk brugerflade.
 • GNOME-spil har omdøbt Gnometris til Quadrassel og Same GNOME til Swell Foop. Swell Foop og Gnibbles har begge en ny 3D-accelereret motor baseret på Clutter.

4. Nyt indenfor tilgængelighed

GNOME har en forkærlighed for at gøre software tilgængelig for alle, inklusive brugere med handicaps som kan gøre det sværere for dem at bruge deres computer. Til at hjælpe med dette har GNOME dannet "GNOME-tilgængelighedsprojektet", og de rammer for tilgængelighed som nu er blevet en standard på frie skriveborde.

GNOME 2.30 fortsætter med at bygge oven på sine tidligere tilgængelighedsbedrifter med adskillige forbedringer.

4.1. Skærmoplæseren Orca

Der er blevet udført meget arbejde på skærmlæseren Orca for at reducere fejl i programmet og forbedre dets ydelse. Mere end 160 fejl er blevet rettet til GNOME 2.30. Forbedringerne inkluderer blandt andet:

 • Grænsefladen til indstillingerne er blevet opdateret for at forbedre Orca på netbøger.
 • Du kan nu køre orca --replace for at starte en ny Orca-proces, som lukker alle andre Orca-processer ned.
 • Orca har en nyt "Om"-dialogvindue.

4.2. Andre tilgængelighedsopdateringer

Der er blevet gjort et stort stykke arbejde, indenfor GNOME tilgængelighed, for at fjerne Bonobo. D-Bus implementationen AT-API er blevet lavet, så den kan fungere side om side med CORBA-implementationen.

Hvis du føler for at gøre GNOME tilgængeligt for alle brugere, så er nu et rigtigt godt tidspunkt at slutte dig til tilgængelighedsholdet. Hjælp til med at gøre GNOME bedre for folk med handicap og meld dig til e-post-listen for GNOME's tilgængelighedshold for at høre mere om det.

5. Hvilke nyheder er der for udviklere

Følgende ændringer er vigtige for softwareudviklere, som bruger GNOME 2.30-udviklingsplatformen. Hvis du ikke er interesseret i ændringer for softwareudvikling, kan du springe videre til Afsnit 6 ― Internationalisering.

Ud over GNOME-skrivebordet er GNOME 2.30 også den seneste udgave af GNOME-udviklingsplatform, som består af et sæt af API- og ABI-stabile biblioteker under GNU LGPL, der kan bruges til udvikling af krydsplatformsprogrammer.

Hvordan man retter brug af deprecierede biblioteker

Fra GNOME 3.0 af vil forskellige deprecierede dele af GNOME blive fjernet. Disse deprecierede komponenter inkluderer GNOME-specifikke biblioteker som f.eks. libart_lgpl, libbonobo, libbonoboui, libglade, libgnome, libgnomecanvas, libgnomeprint, libgnomeprintui, libgnomeui og libgnomevfs. For de programmer som bliver udgivet som en del af GNOME skrivebordet, er der blevet udført en række oprydningsopgaver, for at sikre, at der ikke længere bruges deprecieret kode. Dette vil sikre en glat overgang til GNOME 3.0.

Udviklere opfordres stærkt til også at følge dette eksempel i deres egne programmer. Derudover kan udviklere (eller potentielle udviklere), som har lyst til at hjælpe os, finde en liste over opgaver som, endnu ikke er fuldført på wikisiden GNOME-mål. En automatisk dannet og opdateret statusoversigt, over det arbejde som mangler i de moduler som understøttes af kompileringsværktøjet jhbuild, kan ses her.

5.1. Oprydning af platformen

Megen arbejde er blevet udført, for at fjerne deprecierede moduler og funktionalitet hen mod GNOME 3.0.

Mange applikationer har også fjernet brugen af deprecierede GTK+- og GLib-symboler, og har implementeret den nye politik omkring kun at inkludere top niveauhoveder (headere) fra GTK+ og GLib.

5.2. GTK+ 2.20

GTK+ 2.20 er den seneste udgave af værktøjssættet GTK+, som er hjertet af GNOME. GTK+ 2.20 inkluderer nye funktioner til udviklere, såvel som omfattende fejlretning og hovedoprydning før den kommende GTK+ 3.0.

GTK+ har også fået en række forbedringer, som bl.a. inkluderer:

 • En venteanimationskontrol, GtkSpinner, og cellefremviser, GtkCellRendererSpinner er blevet tilføjet.
 • GtkToolPalette er en ny beholder til at vise værktøjsobjekter i en sammenklappelig gruppe.
 • GtkNotebook kan nu have handlingskontroller ved siden af faneblade.

5.3. Empathy

libempathy og libempathy-gtk er blevet fjernet og udviklere bør bruge telepathy-glib i stedet for.

5.4. Anjuta

Anjuta har fået forbedret kodefærdiggørelse, inklusive færdiggørelse af ., -> og :: i C og C++.

Kodefærdiggørelse er nu fuldstændig asynkron, så den vil ikke længere forstyrre dig, mens du skriver.

Anjuta understøtter nu Vala-symboler i symbolhåndteringen; fuld JavaScript understøttelse inklusive kodefærdiggørelse, fejlfinding og kompilering; og grundlæggende understøttelse for ikke-automake-projekter.

5.5. GNOME-platformsforbedringer

Andre forbedringer af GNOME-platformen i GNOME 2.30 inkluderer:

 • Evolution og Evolution-Data-Server har fuldstændigt fjernet Bonobo for at være på forkant med GNOME 3.0. Evolution-Data-Server bruger nu D-Bus bag ved de samme API'er på klientsiden.
 • Brasero har nu understøttelse for GObject-introspektion for libbrasero-media og libbrasero-burn.
 • GNOME's forstørrelsesglas, gnome-mag, understøtter nu D-Bus eftersom Bonobo-understøttelse er deprecieret.
 • Devhelp har nu en fuldskærmstilstand og vil lede efter symboler på library.gnome.org, når symbolerne ikke kan findes lokalt.
 • I GLib er GConverter tilføjet, som er en generisk grænseflade til flydende (streaming) datakonvertering. Tråde slås nu til automatisk, når man kalder g_type_init().
 • gnome-keyring har implementeret en ny "Secret Service"-krydsplatforms D-Bus API til adgangskodelager.

6. Internationalisering

Takket være medlemmerne af det verdensomspændende GNOME-oversættelsesprojekt, kan GNOME 2.30 tilbyde understøttelse af mere end 50 sprog, hvor mindst 80 procent af tekststrengene er oversat, inklusive bruger- og administrationsmanualerne for flere af disse sprog.

Understøttede sprog:

 • Arabisk
 • Assamesisk
 • Asturiansk
 • Baskisk
 • Bengali
 • Bengali (Indien)
 • Brasiliansk portugisisk
 • Bulgarsk
 • Catalansk
 • Dansk
 • Engelsk (Amerikansk, britisk)
 • Estisk
 • Finsk
 • Fransk
 • Galisisk
 • Græsk
 • Gujarati
 • Hebraisk
 • Hindi
 • Hollandsk
 • Italiensk
 • Japansk
 • Kannada
 • Kinesisk (Hong Kong)
 • Kinesisk (Kina)
 • Kinesisk (Taiwan)
 • Koreansk
 • Litauisk
 • Malayalam
 • Marathi
 • Norsk bogmål
 • Oriya
 • Polsk
 • Portugisisk
 • Punjabisk
 • Rumænsk
 • Russisk
 • Serbisk
 • Slovensk
 • Spansk
 • Svensk
 • Tamil
 • Telugu
 • Thailandsk
 • Tjekkisk
 • Tyrkisk
 • Tysk
 • Ukrainsk
 • Ungarsk
 • Vietnamesisk

Mange andre sprog er delvist understøttet hvilket vil sige at mere end halvdelen af deres strenge er oversat.

At oversætte en softwarepakke så stor som GNOME til et nyt sprog kan være en overvældende opgave, selv for de mest engagerede oversættelseshold. Til denne udgivelse har det asturianske hold ydet en stjernepræstation, ved at forøge deres oversættelsesniveau med mere end 27 procentpoint, hvilket leder dem i nærheden af de 80%, som indikerer komplet understøttelse. Holdet for shavian begyndte med at oversætte GNOME i 2.30-cyklussen og er allerede på 70% og derved næste komplet understøttet.

Detaljeret statistik og mere information er tilgængelig på GNOME's statusside for oversættelser.

7. Installation af GNOME

Du kan prøve GNOME 2.30 i en virtuel maskine ved hjælp af et GNOME Live-medium, som indeholder al den software som er inkluderet i GNOME 2.30. Ved hjælp af virtuelle maskiner kan du prøve den nyeste version af GNOME i QEMU, KVM, Virtualbox eller VMWare. Du kan downloade GNOME Live-medier fra GNOME's BitTorrent-websted.

For at installere eller opgradere din maskine til GNOME 2.30, anbefaler vi, at du installerer officielle pakker fra din forhandler eller distribution. Populære distributioner vil gøre GNOME 2.30 tilgængelig meget snart, og nogle har allerede nu gjort udviklerversioner med GNOME 2.30 tilgængelige. Du kan finde en liste over distributioner, som inkluderer GNOME og se efter hvilken version de inkluderer på siden Få fat fodtøj.

Hvis du er modig og tålmodig og godt kunne tænke dig at bygge GNOME fra kildekoden, anbefaler vi, at du bruger JHBuild, som er designet til at bygge den seneste GNOME fra git. Du kan bruge JHBuild til at bygge GNOME 2.30.x ved hjælp af gnome-2.30-modulsættet.

Selvom det er muligt at bygge GNOME direkte fra udgivelsespakkerne, anbefaler vi på det kraftigste at bruge JHBuild.

8. Udsigter for GNOME 3.0

Udviklingen stopper ikke med GNOME 2.30. Arbejdet på GNOME 3.0, som bliver udgivet præcis seks måneder efter GNOME 2.30, er allerede begyndt.

GNOME 3.0 vil fortsætte med at have den skrivebordsplatform og de programmer, som den altid har haft, og vil derudover også få en ny grænseflade i GNOME Shell og GNOME-aktivitetsjournalen, som nemt vil lade dig gennemse og finde filer på din computer. GNOME 3.0 vil også inkludere nye funktioner inden for tilgængelighed, ny brugerhjælp og dokumentation, GNOME's første webtjeneste Tomboy Online og meget mere. For udviklere vil GNOME 2.30 betyder at en række biblioteket deprecieres.

Man kan få et smugkig af GNOME Shell i 2.30 og programmet er tilrådighed til download. I GNOME Shell finder man en innovativ ny brugergrænseflade, som fuldt ud bruger kræfterne i et skrivebordsmiljø med grafiske effekter. GNOME Shell gør det nemt at tilføje yderligere skriveborde, starte programmer som bruges ofte, og at tilgå de filer og dokumenter som du bruger mest.

Figur 6GNOME Shell

GNOME-aktivitetsjournalen er et værktøj, til nemt at gennemse og finde filer på din computer. Programmet holder en kronologisk journal af alle filaktiviteter, og understøtter mærkning (tagging) og dannelse af forbindelser mellem grupper af filer. GNOME-aktivitetsjournalen er en grafisk brugergrænseflade til Zeitgeist, det underliggende program som sporer al aktiviteten, men understøttelse af mærkning bogmærkning af objekter.

Figur 7GNOME-Aktvitetsjournal

Tomboy Online er også planlagt til GNOME 3.0 og vil give brugerne mulighed for at synkronisere og tilgå deres Tomboy-noter vha. internettet.

Til handicappede brugere har GNOME's tilgængelighedshold planlagt en række nye funktioner, inklusive en ny GNOME-forstørrer, Caribou, et nyt skærmtastatur og en ny indstillingsbrugerflade.

Blandt brugerhjælp og dokumentation vil vi se en ny GNOME-brugerguide, som vil hjælpe brugere som er nye til GNOME. Yelp, GNOME's hjælpfremviser, vil inkludere nye funktioner, som f.eks. bogmærker og forbedret søgeegenskaber.

GNOME's udviklingsplan beskriver i detaljer udviklernes planer for den næste udgivelsescyklus. Udgivelsesplanen for GNOME 3.0 blev udgivet tidligere på året og er tilgængelig på GNOME's wiki.

9. Bidragydere

Disse udgivelsesnoter blev skrevet af Paul Cutler med massiv hjælp fra GNOME-fællesskabet. Oversættelsen til dansk blev lavet af Kenneth Nielsen og Ask H. Larsen fra Dansk-gruppen. På vegne af hele fællesskabet sender vi tak til de udviklere og bidragydere, som har gjort denne version af GNOME til en realitet.

Denne tekst kan frit oversættes til et hvilket som helst sprog. Hvis du ønsker at oversætte den til dit eget sprog så kontakt GNOME-oversættelsesprojekt.