Zakázání seznamu uživatelů

Můžete zakázat seznam uživatelů, který se zobrazuje na přihlašovací obrazovce, pomocí klíče GSettings org.gnome.login-screen.disable-user-list.

Když je seznam uživatelů zakázaný, je uživatel nucen své uživatelské jméno a heslo napsat do přihlašovacího formuláře.

Nastavení klíče org.gnome.login-screen.disable-user-list

  1. Vytvořte profil gdm, který bude obsahovat následující řádky:

    /etc/dconf/profile/gdm

    user-db:user
    system-db:gdm
    file-db:/usr/share/gdm/greeter-dconf-defaults

    gdm je název databáze dconf.

  2. Vytvořte v /etc/dconf/db/gdm.d/00-login-screen: soubor s klíči gdm pro celosystémové nastavení:

    [org/gnome/login-screen]
    # Nezobrazovat seznam uživatelů
    disable-user-list=true
  3. Aktualizujte systémovou databázi:

    # dconf update