Вимикання збереження файлів

Ви можете вимкнути доступ до діалогових вікон Зберегти і Зберегти як. Це може бути корисним, якщо ви надаєте користувачу тимчасовий доступ або не хочете, щоб користувач зберігав файли на комп'ютері.

Ця можливість працюватиме лише у програмах, у яких передбачено її підтримку! Цю можливість увімкнено не в усіх програмах GNOME та сторонніх програмах. Ці зміни не змінять поведінку програм, у яких не передбачено підтримки цієї можливості.

Вимикання збереження файлів

  1. Створіть профіль user, у якому міститимуться такі рядки:

    /etc/dconf/profile/user

    user-db:user
    system-db:local

    local — назва бази даних dconf.

  2. Create the directory /etc/dconf/db/local.d/ if it does not already exist.

  3. Створіть файл ключів /etc/dconf/db/local.d/00-filesaving для надання відомостей для бази даних local.

    /etc/dconf/db/local.d/00-filesaving

    # Вказуємо шлях dconf
    [org/gnome/desktop/lockdown]
    
    # Забороняємо користувачу збереження файлів на диск
    disable-save-to-disk=true
  4. Щоб запобігти перевизначенню цих параметрів користувачем, створіть файл /etc/dconf/db/local.d/locks/filesaving із таким вмістом:

    /etc/dconf/db/local.d/locks/filesaving

    # Блокуємо параметри збереження файлів
    /org/gnome/desktop/lockdown/disable-save-to-disk
  5. Оновлення загальносистемних баз даних:

    # dconf update
  6. Щоб загальносистемні параметри було застосовано, користувачі мають вийти з системи і увійти до неї знову.