Fájlmentés letiltása

Letilthatja a Mentés és Mentés másként párbeszédablakokat. Ez akkor lehet hasznos, ha átmeneti hozzáférés ad egy felhasználónak, vagy ha nem szeretné, hogy a felhasználó fájlokat mentsen a számítógépre.

Ez a funkció csak azokban az alkalmazásokban működik, amely támogatja azt! Nem minden GNOME és harmadik féltől származó alkalmazás rendelkezik a funkció engedélyezésével. Ezeknek a változtatásoknak nem lesz hatása azokban az alkalmazásokban, amelyek nem támogatják ezt a funkciót.

Fájlmentés letiltása

  1. Hozza létre a user profilt, amely a következő sorokat tartalmazza:

    /etc/dconf/profile/user

    user-db:user
    system-db:local

    A local egy dconf adatbázis neve.

  2. Create the directory /etc/dconf/db/local.d/ if it does not already exist.

  3. Hozza létre az /etc/dconf/db/local.d/00-filesaving kulcsfájlt, hogy információkat biztosítson a local adatbázisnak.

    /etc/dconf/db/local.d/00-filesaving

    # A dconf útvonal megadása
    [org/gnome/desktop/lockdown]
    
    # A felhasználó megakadályozása abban, hogy fájlokat mentsen a lemezre
    disable-save-to-disk=true
  4. Hogy megakadályozza a felhasználót a beállítások felülbírálásában, hozza létre az /etc/dconf/db/local.d/locks/filesaving fájlt a következő tartalommal:

    /etc/dconf/db/local.d/locks/filesaving

    # Fájlmentési beállítások zárolása
    /org/gnome/desktop/lockdown/disable-save-to-disk
  5. Frissítse a rendszer adatbázisait:

    # dconf update
  6. A felhasználóknak ki kell jelentkezniük, és újból vissza, mielőtt a rendszerszintű beállítások életbe lépnek.