Slet en eksisterende nøgle

Hvis der er nogen, du ikke længere kommunikerer med, kan du slette kopien af deres GnuPG-nøgle på din computer med Adgangskoder og nøgler. Du kan også slette en nøgle, du ejer, permanent, så længe den aldrig er udgivet på en nøgleserver. Sletning af en GnuPG-nøgle sletter både den offentlige nøgle og den hemmelige nøgle.

Slet en nøgle:

  1. Vælg nøglen.

  2. Højreklik og vælg Slet.

    Når du sletter en GnuPG-nøgle, som er udgivet på en nøgleserver, slettes den reelt kun i din GnuPG-nøglering. Der vil stadigvæk være en kopi af den offentlige nøgle på en eller anden nøgleserver.

    Hvis du sletter din GnuPG-nøgle, slettes din private nøgle permanent, også selvom din offentlige nøgle stadig kan hentes fra en nøgleserver og bruges til at kryptere meddelelser — som du så ikke vil kunne læse! For at forhindre, at en sådan nøgle bruges, kan du hente og tilbagekalde nøglen. Den tilbagekaldte nøgle kan så synrkoniseres med en nøgleserver for at forhindre, at andre henter og bruger den.

  3. I den nye dialog bekræftes sletningen ved at afkrydse afkrydsningsboksen Jeg forstår, at denne hemmelige nøgle vil blive slettet permanent og trykke på knappen Slet, når du er færdig.