Meglévő kulcs törlése

Ha valakivel már nincs kapcsolatban, akkor törölheti az illető GnuPG kulcsát a számítógépéről a Jelszavak és kulcsok segítségével. Saját kulcsot véglegesen is tud törölni, ha még nem tette közzé kulcskiszolgálón. A GnuPG kulcs törlése egyaránt törli a nyilvános és a személyes kulcsot.

Kulcs törléséhez:

  1. Válassza ki a kulcsot.

  2. Kattintson rá a jobb egérgombbal, és válassza a Törlés elemet.

    A kulcskiszolgálón közzétett GnuPG kulcsot csak a helyileg tárolt GnuPG kulcstartón törölheti, mert a nyilvános kulcs egy másolata továbbra is megtalálható lesz a kulcskiszolgálón.

    Ha törli a GnuPG kulcsát, akkor ez azt jelenti, hogy a személyes kulcs véglegesen törölve lesz, annak ellenére hogy a nyilvános kulcsa továbbra is letölthető egy kulcskiszolgálóról, és használható az Önnek küldött üzenetek titkosításához, bár Ön képtelen lesz ezeket elolvasni! Az ilyen kulcsok használatát a kulcs letöltése és visszavonása által előzheti meg. A visszavont kulcsot szinkronizálhatja egy kulcskiszolgálóval, ezáltal megóvhat másokat a kulcs letöltésétől és használatától.

  3. A megjelenő ablakban aktiválja a Megértettem, hogy ez a személyes kulcs véglegesen törlésre kerül jelölőnégyzetet, majd a befejezéshez kattintson a Törlés gombra.