Διαγραφή ενός υπάρχοντος κλειδιού
Αν δεν επικοινωνείτε πια με κάποιον, μπορείτε να διαγράψετε το αντίγραφο του κλειδί GnuPG σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Κωδικοί πρόσβασης και κλειδιά. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε μόνιμα ένα κλειδί που έχετε αν δεν έχει ποτέ δημοσιευτεί σε ένα διακομιστή κλειδιών. Διαγράφοντας ένα κλειδί GnuPG διαγράφονται και το δημόσιο κλειδί και το μυστικό κλειδί.
Για να διαγράψετε ένα κλειδί:
Select the key.
-
Right click, and choose Delete.
Όταν διαγράφετε ένα κλειδί GnuPG που έχει δημοσιευτεί σε ένα διακομιστή κλειδιών, διαγράφετε μόνο το κλειδί στην κλειδοθήκη σας GnuPG επειδή ένα αντίγραφο του δημόσιου κλειδιού εμφανίζεται ακόμα σε κάποιον διακομιστή κλειδιών.
If you delete your GnuPG key, this means that your private key will be permanently deleted, even though your public key can still be retrieved from a key server and used to encrypt messages to you that you won't be able to read! To prevent such a key from being used, retrieve and revoke the key. The revoked key can then be synced with a key server to prevent people from retrieving and using it.
Στον νέο διάλογο, επιβεβαιώστε τη διαγραφή σημειώνοντας το πλαίσιο ελέγχου Καταλαβαίνω ότι αυτό το μυστικό κλειδί θα διαγραφεί μόνιμα και πατήστε το πλήκτρο Διαγραφή για να ολοκληρώσετε.