Smazání existujícího klíče
Pokud s někým již nadále nebudete komunikovat, můžete smazat kopii jeho klíče GnuPG ve svém počítači pomocí aplikace Hesla a klíče. Můžete také trvale smazat klíč, který vlastníte a který nebyl nikdy zveřejněn na serveru s klíči. Smazáním klíče GnuPG se smaže jak veřejný, tak soukromý klíč.
Když chcete smazat klíč:
Vyberte klíč.
-
Klikněte na něj pravým tlačítkem a zvolte Smazat.
V případě, že smažete klíč GnuPG, který máte zveřejněn na serveru s klíči, smažete jen klíč ve své klíčence GnuPG, ale kopie na serveru s klíči bude stále vystavena.
Když smažete svůj klíč GnuPG, znamená to, že bude váš soukromý klíč trvale smazán, avšak váš veřejný klíč můžete stále získat ze serveru s klíči a použít jej k šifrování zpráv, které pak už ale nebudete moci číst! Abyste předešli takovémuto použití klíče, získejte jej a odvolejte. Odvolaný klíč pak synchronizujte se serverem s klíči, abyste zabránili lidem v jeho použití.
V novém dialogovém okně potvrďte smazání zaškrtnutím políčka Chápu, že všechny položky budou trvale smazány a vše dokončete zmáčknutím tlačítka Smazat.