Bloquear a pantalla automaticamente
Cando deixe o seu computador, debe bloquear a pantalla para previr que outras persoas poidan usar o seu escritorio e acceder aos seus ficheiros. Se esquece bloquear a súa pantalla pode querer que se bloquee automaticamente despois dun período de tempo. Isto axudaralle a asegurar o seu computador cando non o está usando.
Cando a súa pantalla está bloqueada, as súas aplicacións e procesos do sistema continuarán executándose pero precisará escribir o seu contrasinal para comezar a usalo.
Para estabelecer canto tempo debe pasar para que a súa pantalla se bloquee automaticamente:
Open the Activities overview and start typing Privacy & Security.
Select Settings ▸ Privacy & Security from the results. This will open the Privacy & Security panel.
Select Screen Lock to open the panel.
Asegúrese de que Bloquear a pantalla automaticamente está activado, logo seleccione o tempo desde a lista despregábel Atraso de bloqueo da pantalla automático.
As aplicacións poden presentarche notificacións que aínda se mostran na túa pantalla de bloqueo. Isto é conveniente, por exemplo, para ver se tes algún correo electrónico sen desbloquear a pantalla. Se che preocupa que outras persoas vexan estas notificacións, desactiva Notificacións na pantalla de bloqueo. Para obter máis configuracións de notificacións, consulte Notificacións e lista de notificacións.
Cando a pantalla estea bloqueada e queira desbloqueala, prema Esc ou deslice desde abaixo a súa pantalla co rato. Logo escriba o seu contrasinal e prema Intro ou prema Desbloquear. De forma alternativa, simplemente comece a escribir o seu contrasinal e a cortina de bloqueo levantarase automaticamente mentres escribe.