Bloquejar automàticament la pantalla
Quan deixeu l'ordinador, hauríeu de bloquejar la pantalla per a evitar que altres persones utilitzin l'escriptori i accedeixin als vostres fitxers. Si de vegades oblideu de bloquejar la vostra pantalla, és possible que vulgueu que la pantalla del vostre ordinador es bloquegi automàticament després d'un període de temps determinat. Això us ajudarà a protegir-lo quan no l'estigui utilitzant.
Quan la pantalla estigui blocada, les aplicacions i els processos del sistema continuaran funcionant, però s'haurà d'introduir la contrasenya per a tornar a utilitzar-lo de nou.
Per a configurar el temps abans que la pantalla es bloquegi automàticament:
Open the Activities overview and start typing Privacy & Security.
Select Settings ▸ Privacy & Security from the results. This will open the Privacy & Security panel.
Select Screen Lock to open the panel.
Assegureu-vos que el bloqueig automàtic de la pantalla està activat, i després seleccioneu durant quant de temps des de la llista desplegable Retard per a blocar la pantalla automàticament.
Applications can present notifications to you that are still displayed on your lock screen. This is convenient, for example, to see if you have any email without unlocking your screen. If you’re concerned about other people seeing these notifications, switch Lock Screen Notifications to off. For further notification settings, refer to Notificacions i llista de notificacions.
Quan la pantalla estigui blocada i vulgueu desbloquejar-la, premeu Esc, o feu lliscar el ratolí des de la part inferior de la pantalla. A continuació, introduïu la vostra contrasenya i premeu Retorn o cliqueu a Desbloqueja. Com a alternativa, simplement comenceu a escriure la vostra contrasenya i la cortina de bloqueig s'aixecarà automàticament mentre escriviu.