Slå av utlogging og brukarbyte

Å hindre brukaren i å logge ut er nyttig for spesielle GNOME-installasjonar (ubemanna kioskar, offentlege internettterminalar og så vidare).

Brukaren kan kome seg rundt utloggingslåsen ved å byte til ein annan brukar. Difor er det tilrådd å òg slå av brukarbyte når du set opp systemet.

Slå av utlogging og brukarbyte

  1. Opprett user-profilen som inneheld desse linjene:

    /etc/dconf/profile/user

    user-db:user
    system-db:local

    local er namnet på ein dconf-database.

  2. Create the directory /etc/dconf/db/local.d/ if it does not already exist.

  3. Opprett nøkkelfila /etc/dconf/db/local.d/00-logout for å gje informasjon til local-databasen:

    [org/gnome/desktop/lockdown]
    # Hindre at brukaren loggar ut
    disable-log-out=true
    
    # Hindre at brukaren byter brukar
    disable-user-switching=true
  4. Overstyr innstillinga til brukaren og hindre brukaren i å endre ho i /etc/dconf/db/local.d/locks/lockdown:

    # Lås utlogging
    /org/gnome/desktop/lockdown/disable-log-out
    
    # Lås brukarbyte
    /org/gnome/desktop/lockdown/disable-user-switching
  5. Oppdater systemdatabasane:

    # dconf update
  6. Start systemet på nytt for at systeminnstillingane skal verke.