Hoe komt het dat de accuduur lager is dan onder Windows/Mac OS?

Bij sommige computers lijkt het alsof de accuduur onder Linux korter is dan onder Windows of Mac OS. Eén van de redenen hiervoor is dat computerleveranciers speciale software installeren voor Windows/Mac OS waarmee diverse hardware/software-instellingen voor een bepaald model computer worden geoptimaliseerd. Deze tweaks zijn vaak heel specifiek en zijn mogelijk niet gedocumenteerd waardoor het moeilijk is ze in Linux op te nemen.

Helaas bestaat er geen eenvoudige manier om zelf deze tweaks toe te passen zonder precies te weten om welke het gaat. U kunt baat hebben bij het gebruik van enkele manieren om energie te besparen. Als uw computer beschikt over een processor met variabele snelheid, dan kan het wijzigen van de instellingen daarvan ook nuttig zijn.

Een andere mogelijke reden voor het verschil is dat de manier waarop de accuduur geschat wordt bij Windows/Mac OS anders is dan bij Linux. De werkelijke accuduur kan precies hetzelfde zijn, maar de verschillende methodes geven verschillende schattingen.