Onlinediensten en toepassingen

Als u een online-account heeft toegevoegd, kan elke toepassing dat account gebruiken voor de beschikbare diensten die u niet heeft uitgeschakeld. Verschillende providers leveren verschillende diensten. Deze pagina geeft een overzicht van de verschillende diensten en enkele van de toepassingen waarvan bekend is dat ze ze gebruiken.

Agenda

Met de agendadienst kunt u afspraken weergeven, toevoegen en bewerken in een online-agenda. Het wordt gebruikt door toepassingen als Calendar, Evolution, en California.

Chatten

Met de Chatdienst kunt u chatten met uw contacten op populaire ‘instant messaging’-platforms. Het wordt gebruikt door de toepassing Empathy.

Contacten

Met de Contactendienst kunt u de gepubliceerde gegevens zien van uw contacten op verschillende diensten. Het wordt gebruikt door toepassingen zoals Contacten en Evolution.

Documenten

Met de Documentendienst kunt u uw onlinedocumenten bekijken zoals die in Google docs. U kunt uw documenten bekijken met de toepassing Documenten.

Bestanden

De Bestandendienst voegt een bestandslocatie op afstand toe, op dezelfde manier zoals u zou doen met de Met server verbinden-functionaliteit in bestandsbeheer. U kunt zowel bestandsbeheer als de Openen- en Opslaan-dialoogvensters in elke toepassing gebruiken voor toegang tot bestanden op afstand.

E-mail

Met de E-maildienst kunt u e-mail versturen en ontvangen via een e-mail-provider zoals Google. Het wordt gebruikt door Evolution.

Foto's

Met de Fotodienst kunt u uw onlinefoto's bekijken, zoals de foto's die u heeft geplaatst op Facebook. U kunt uw foto's bekijken met de toepassing Foto's.

Printers

Met de Printersdienst kunt u een PDF-kopie versturen naar een provider vanuit het afdrukvenster van elke toepassing. De provider levert misschien afdrukdiensten, of dient alleen maar als opslaglocatie voor het PDF-bestand, dat u later kunt downloaden en afdrukken.

Later lezen

Met de dienst ‘Later lezen’ kunt u een webpagina opslaan naar een externe dienst zodat u hem later kunt lezen op een ander apparaat. Momenteel zijn er geen toepassingen die deze dienst gebruiken.