Ξεκινώντας τη σύγκριση αρχείων
Meld lets you compare two or three text files side-by-side. You can start a new file comparison using the new comparison button on the toolbar.
Αφού έχετε επιλέξει τα αρχεία σας, το Meld θα τα εμφανίσει πλάι-πλάι. Οι διαφορές μεταξύ των αρχείων θα επισημανθούν για να κάνουν τις μεμονωμένες αλλαγές πιο εύκολες να παρατηρηθούν. Η επεξεργασία των αρχείων θα κάνει την σύγκριση να ενημερωθεί άμεσα. Για λεπτομέρειες στην περιήγηση μεταξύ μεμονωμένων αλλαγών και πώς να χρησιμοποιήσετε την επεξεργασία με βάση τις αλλαγές, δείτε Αντιμετώπιση των αλλαγών.
Οι συγκρίσεις αρχείων του Meld
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη σε μια σύγκριση αρχείων. Τα πιο σημαντικά μέρη είναι οι επεξεργαστές όπου εμφανίζονται τα αρχεία σας. Πέρα από αυτούς τους επεξεργαστές, οι περιοχές γύρω από και μεταξύ των αρχείων σας σάς δίνουν μια οπτική επισκόπηση και ενέργειες που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε τις αλλαγές μεταξύ των αρχείων.
On the right-hand side of the window, there are small vertical bars showing various colored blocks. These bars are designed to give you an overview of all of the differences between your files. Each colored block represents a section that is inserted, deleted, changed or in conflict between your files, depending on the block's color used.
Ανάμεσα σε κάθε ζεύγος αρχείων υπάρχει ένα τμήμα που εμφανίζει την αντιστοιχία των αλλαγμένων ενοτήτων μεταξύ τους στα αρχεία σας. Μπορείτε να πατήσετε στα βέλη σε ένα τμήμα για να αντικαταστήσετε τις ενότητες σε ένα αρχείο με ενότητες από το άλλο αρχείο. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε, να αντιγράψετε ή να συγχωνεύσετε αλλαγές. Για λεπτομέρειες όσον αφορά τα μεμονωμένα τμήματα αλλαγών, δείτε Μεταβάλλοντας τις αλλαγές.
Αποθήκευση των αλλαγών σας
Αφού έχετε τελειώσει την Επεξεργασία των αρχείων σας, πρέπει να αποθηκεύσετε κάθε αρχείο που έχετε αλλάξει.
You can tell whether your files have been saved since they last changed by the save icon that appears next to the file name above each file. Also, if you have multiple comparisons open, their notebook labels will show an asterisk (*) after any file that hasn't been saved.
You can save the current file by selecting the save button above the file being compared, or using the Ctrl+S keyboard shortcut.
Saving only saves the currently focused file, which is the file containing the cursor. If you can't tell which file is focused, you can click on the file to focus it before saving.