Brisanje korisničkog računa
Možete dodati više korisničkih računa na svoje računalo. Ako netko više ne koristi računalo, možete obrisati račun tog korisnika.
Potrebne su vam administratorske ovlasti za brisanje korisničkih računa.
Open the Activities overview and start typing System.
Select Settings ▸ System from the results. This will open the System panel.
Select Users to open the panel.
Kliknite na Otključaj… u gornjem desnom kutu i upišite svoju lozinku pri upitu.
Kliknite na korisnički račun koji želite obrisati pod Drugi korisnici.
Pritisnite tipku Ukloni korisnika... za brisanje tog korisničkog računa.
Svaki korisnik ima vlastitu osobnu mapu za svoje datoteke i postavke. Možete odabrati želite li zadržati ili obrisati korisnikovu osobnu mapu. Kliknite na Obriši datoteke ako ste sigurni da se više neće koristiti i trebate osloboditi diskovni prostor. Te se datoteke trajno brišu. Ne mogu se više obnoviti. Prije brisanja možete sigurnosno kopirati datoteke na vanjski uređaj pohrane.