Log ud, sluk eller skift bruger

Når du er færdig med at bruge din computer, så kan du slukke den, sætte den i hviletilstand (for at spare på strømmen) eller lade den være tændt og logge ud.

Log ud eller skift bruger

Brugermenu

For at lade andre brugere bruge din computer kan du enten logge ud eller forblive logget ind og bare skifte bruger. Hvis du skifter bruger, så vil alle dine programmer fortsat køre, og alt vil være som du forlod det, næste gang du logger ind.

For at logge ud eller skifte bruger skal du klikke på systemmenuen i højre side af toppanelet, klikke på knappen Shutdown og vælge den korrekte valgmulighed.

Punktet Skift bruger vises kun i menuen, hvis der er mere end én brugerkonto på dit system.

Lås skærmen

Hvis du forlader din computer i et stykke tid, så bør du låse skærmen for at forhindre andre i at få adgang til dine filer og køre programmer. Når du vender tilbage ses låseskærmen. Indtast din adgangskode for at logge ind igen. Hvis du undlader at låse skærmen, så låses den automatisk efter et stykke tid.

For at låse din skærm skal du klikke på systemmenuen i højre side af toppanelet og klikke på knappen Lock.

Når din skærm er låst, kan andre brugere logge ind på deres egne konti ved at klikke på Log ind som en anden bruger nederst til højre på loginskærmen. Du kan skifte tilbage til dit skrivebord når de er færdige.

Hviletilstand

Du kan spare på strømmen ved at sætte din computer i hviletilstand, når du ikke bruger den. Hvis du bruger en bærbar computer, så sætter systemet som standard automatisk din computer i hviletilstand, når du lukker låget. Det gemmer tilstanden i din computers hukommelse og slukker for de fleste af computerens funktioner. Der bruges fortsat en lille mængde strøm i hviletilstand.

For at sætte din computer i hviletilstand manuelt kan du klikke på systemmenuen i højre side af toppanelet, klikke på knappen Shutdown og vælge Hviletilstand.

Sluk eller genstart

Hvis du vil slukke helt for din computer eller foretage en fuld genstart, så klik på systemmenuen i højre side af toppanelet, klik på knappen Shutdown og vælg enten Genstart … eller Sluk ….

Hvis der er andre brugere, som er logget ind, kan du måske ikke slukke eller genstarte computeren, da det vil afslutte deres session. Hvis du er en administrativ bruger, så kan du blive spurgt om din adgangskode for at slukke.

Du vil måske slukke din computer, hvis du skal flytte den eller ikke har et batteri, hvis batteriet er lavt eller har ringe kapacitet. En slukket computer bruger også mindre energi end en, som er i hviletilstand.