Брисање колачића
Колачић прегледача је мали део података који веб-сајт шаље и који се чува на вашем рачунару док прегледате тај веб-сајт. Када се у будућности вратите на исти веб-сајт, подаци сачувани у колачићу могу бити преузети од стране веб-сајта како би га обавестили о вашој претходној активности. Колачићи су уобичајен метод који веб-сервери користе да би знали да ли сте пријављени на налог на одређеном веб-сајту или не.
Можете проверити да ли је остао колачић и обрисати га, али имајте на уму да ће веб-сајтови обично поново инсталирати исти колачић ако поново посетите тај веб-сајт.
Притисните дугме менија у горњем десном углу прозора и изаберите Поставки ▸ Приватност ▸ Обриши личне податке.
Изаберите колачиће које желите да обришете. Можете означити само неколико домена или означити „Колачићи“ да бисте изабрали све домене одједном.
Притисните Обриши податке.
Ако желите да обришете колачиће које је веб-сајт сачувао, вероватно желите и да обришете друге податке које је тај веб-сајт сачувао.