Toepassingen starten

Breng de muiswijzer naar de Activiteiten-hoek linksboven van het scherm voor het Activiteiten-overzicht. Hier vindt u al uw toepassingen. U kunt het overzicht ook openen door te drukken op de Super-toets.

Er zijn verschillende manieren om een toepassing te openen vaqnuit het Activiteiten-overzicht:

  • Begin met het typen van de naam van een toepassing — het zoeken wordt meteen gestart. (Als dit niet het geval is, klik dan op de zoekbalk bovenaan het scherm en begin met typen.) Als u niet precies de naam van de toepassing weet, probeer dan een gerelateerde term te typen. Klik op het pictogram van de toepassing om deze te starten.

  • Sommige toepassingen hebben pictogrammen in de Starter, de verticale strook met pictogrammen aan de linkerkant van het Activiteiten-overzicht. Klik op een ervan om de bijbehorende toepassing te starten.

    Als er toepassingen zijn die u veel gebruikt, kunt u deze zelf toevoegen aan de Starter.

  • Click the grid button at the bottom of the dash. You will see the first page of all installed applications. To see more applications, press the dots on the right, to view other applications. Press on the application to start it.

  • U kunt een toepassing starten in een apart werkblad door het pictogram van de Starter te slepen naar één van de werkbladen aan de rechterkant van het scherm. De toepassing zal in het gekozen werkblad geopend worden.

    U kunt een toepassing starten in een nieuw werkblad door het pictogram ervan te slepen naar het lege werkblad onderaan de werkbladwisselaar of naar de lege ruimte tussen twee werkbladen.

Een opdracht snel uitvoeren

Een andere manier om een toepassing te starten is door op Alt+F2 te drukken, de opdrachtnaam ervan in te voeren en op de Enter-toets te drukken.

Om bijvoorbeeld Rhythmbox te starten: druk op Alt+F2 en typ ‘rhythmbox’ (zonder de aanhalingstekens). De naam van de toepassing is de opdracht om het programma te starten.

Use the arrow keys to quickly access previously run commands.