De helderheid van het scherm instellen

Afhankelijk van uw hardware kunt u het scherm dimmen om energie te sparen of de helderheid verhogen om het beter leesbaar te maken bij fel licht.

To change the brightness of your screen, click the system menu on the right side of the top bar and adjust the screen brightness slider to the value you want to use. The change should take effect immediately.

Veel laptoptoetsenborden hebben speciale toetsen om de helderheid aan te passen. Deze hebben vaak een afbeelding die eruit ziet als een zonnetje. Om deze toetsen te gebruiken houdt u de Fn-toets ingedrukt.

U kunt de helderheid van het scherm ook aanpassen via het paneel Energie.

Om de helderheid van het scherm in te stellen via het paneel Energie:

  1. Open het Activiteiten-overzicht en typ Energie.

  2. Klik op Energie om het paneel te openen.

  3. Gebruik de schuifbalk Helderheid van het scherm om de helderheid naar uw wens aan te passen. De wijziging zou direct van toepassing moeten zijn.

Als uw computer beschikt over een geïntegreerde lichtsensor, dan zal de helderheid van het scherm automatisch voor u worden aangepast. U kunt automatische helderheid van het scherm uitschakelen in het paneel Energie.

Als het mogelijk is de helderheid van uw scherm in te stellen, dan kunt u ook het scherm automatisch dimmen om energie te sparen. Zie voor meer informatie Waarom wordt mijn scherm na enige tijd zwart?.