Inaktivera utskrift
Du kan inaktivera utskriftsdialogen från att visas för användare. Detta kan vara användbart om du ger en användare tillfällig åtkomst eller om du inte vill att användaren ska skriva ut till nätverksskrivare.
Denna funktion kommer endast att fungera i program som stöder den! Det är inte alla GNOME-program och program från tredje part som har denna funktion aktiverad. Dessa ändringar kommer inte att påverka program som inte stöder denna funktion.
Inaktivera utskrift
-
Skapa profilen user som innehåller följande rader:
/etc/dconf/profile/user
user-db:user system-db:locallocal är namnet på en dconf-databas.
Create the directory /etc/dconf/db/local.d/ if it does not already exist.
-
Skapa nyckelfilen /etc/dconf/db/local.d/00-printing för att tillhandahålla information åt databasen local.
/etc/dconf/db/local.d/00-printing
# Ange dconf-sökvägen [org/gnome/desktop/lockdown] # Förhindra program från att skriva ut disable-printing=true -
För att förhindra användaren från att åsidosätta dessa inställningar, skapa filen /etc/dconf/db/local.d/locks/printing med följande innehåll:
/etc/dconf/db/local.d/locks/printing
# Lås utskriftsinställningar /org/gnome/desktop/lockdown/disable-printing -
Uppdatera systemdatabaserna:
# dconf update Användare måste logga ut och logga in igen innan de systemomfattande inställningarna börjar gälla.