Projekt

En Graphs-projektfil sparar det fullständiga tillståndet för ditt arbete så du kan stänga det och fortsätta precis där du lämnade det. Alla projektåtgärder finns tillgängliga från programmenyn.

Vad sparas

En projektfil bevarar allt om den aktuella sessionen: alla objekt och deras data och utseendeinställningar, alla figurinställningar inklusive etiketter, axelskalor och gränser, förklaringskonfiguration och den aktiva stilen. Den fullständiga ångra- och gör om-historiken sparas också, så du kan fortsätta ångra ändringar efter att du öppnat ett projekt på nytt. Vyhistoriken sparas också.

Spara ett projekt

För att spara det aktuella projektet, välj Spara projekt… från programmenyn. Om projektet har sparats förut så skriver Spara projekt… över den befintliga filen. För att spara en kopia under ett annat namn eller på en annan plats, använd Spara projekt som….

Öppna ett projekt

För att öppna ett tidigare sparat projekt, välj Öppna projekt… från programmenyn och välj projektfilen. Projektet öppnas i det aktuella fönstret och ersätter vadhelst som var där innan. För att arbeta på två projekt samtidigt, öppna först ett nytt fönster med Nytt projekt, öppna sedan det andra projektet där.

En projektfil kan också importeras som data in i ett befintligt projekt genom att använda Lägg till data från fil… och välja projektfilen. Detta lägger till objekten från det sparade projektet i det aktuella utan att ersätta något.

Stänga ett projekt

För att stänga det aktuella projektet och återgå till ett tomt tillstånd, välj Stäng projekt från programmenyn.

Versionskompatibilitet

Projektfiler som sparats av äldre versioner av Graphs migreras automatiskt då de öppnas. Projekt som sparats av en nyare, inkompatibel version av Graphs kan inte öppnas i en äldre version.