Екран блокується надто швидко

Якщо ви полишите ваш комп'ютер на декілька хвилин, екран буде автоматично заблоковано: вам доведеться ввести пароль, щоб мати змогу почати працювати знову. Так зроблено з міркувань безпеки (щоб ніхто не міг втрутитися у вашу роботу, якщо ви полишите комп'ютер), але блокування може бути надокучливим, якщо відбувається надто швидко.

Щоб система чекала довше, перш ніж автоматично блокувати екран, виконайте такі дії:

  1. Відкрийте огляд Діяльності і почніть введення слова Конфіденційність і безпека.

  2. Виберіть Параметри ▸ Конфіденційність і безпека у списку результатів. У відповідь буде відкрито панель Конфіденційність і безпека.

  3. Натисніть пункт Блокування екрана, щоб відкрити панель.

  4. Якщо увімкнено Автоматичне блокування екрана, ви можете змінити значення у спадному списку Затримка автоматичного блокування екрана.

Якщо ви хочете, щоб система ніколи не блокувала екран автоматично, переведіть перемикач Автоматичне блокування екрана у стан «вимкнено».