Malŝalti konservon de dosieroj
Vi povas malŝalti la dialogojn Konservi kaj Konservi kiel. Tio povas esti utila se vi donas provizoran aliron al uzanto aŭ ne volas, ke la uzanto konservu dosierojn en la komputilo.
Ĉi tiu funkcio funkcios nur en aplikaĵoj, kiuj ĝin subtenas! Ne ĉiuj GNOME-aj kaj triaj aplikaĵoj havas ĉi tiun funkcion ŝaltita. Ĉi tiuj ŝanĝoj ne influos aplikaĵojn, kiuj ne subtenas ĉi tiun funkcion.
Malŝalti konservon de dosieroj
-
Kreu la profilon user, kiu enhavas la jenajn liniojn:
/etc/dconf/profile/user
user-db:user system-db:locallocal estas la nomo de dconf datumbazo.
Create the directory /etc/dconf/db/local.d/ if it does not already exist.
-
Kreu la ŝlosildosieron /etc/dconf/db/local.d/00-filesaving por provizi informojn por la local-datumbazo.
/etc/dconf/db/local.d/00-filesaving
# Specifu la dconf-vojon [org/gnome/desktop/lockdown] # Malhelpi la uzanton konservi dosierojn sur disko disable-save-to-disk=true -
Por malhelpi, ke la uzanto anstataŭigu tiujn agordojn, kreu la dosieron /etc/dconf/db/local.d/locks/filesaving kun la jena enhavo:
/etc/dconf/db/local.d/locks/filesaving
# Ŝlosi la agordojn pri konservado de dosieroj /org/gnome/desktop/lockdown/disable-save-to-disk -
Ĝisdatigu la sistemajn datumbazojn:
# dconf update Uzantoj devas elsaluti kaj denove ensaluti antaŭ ol la tutsistemaj agordoj efektiviĝas.