Een nieuwe gebruiker toevoegen

U kunt meerdere gebruikersaccounts aan uw computer toevoegen. Geef iedereen thuis of op het bedrijf een eigen account. Elke gebruiker heeft zijn eigen persoonlijke map, documenten en instellingen.

Om gebruikersaccounts te kunnen toevoegen dient u beheerder te zijn.

 1. Open het Activiteiten-overzicht en typ Gebruikers.

 2. Klik op Gebruikers om het paneel te openen.

 3. Klik op Ontgrendelen rechtsboven in de hoek en voer uw wachtwoord in wanneer daar om gevraagd wordt.

 4. Druk op +, onder de lijst met accounts links, om een nieuwe gebruikersaccount toe te voegen.

 5. Als u wilt dat de nieuwe gebruiker toegang tot de computer heeft als beheerder, kies dan als accounttype Beheerder.

  Beheerders kunnen handelingen verrichten zoals het toevoegen en verwijderen van gebruikers, software en stuurprogramma's installeren en de datum en tijd wijzigen.

 6. Voer de volledige naam van de nieuwe gebruiker in. De gebruikersnaam wordt automatisch ingevuld op basis van de volledige naam. Als u de voorgestelde gebruikersnaam niet wenst, kunt u het wijzigen.

 7. U kunt ervoor kiezen een wachtwoord in te stellen voor de nieuwe gebruiker, of dit door hen zelf te laten doen bij de eerste aanmelding.

  Als u het wachtwoord nu wilt instellen, dan kunt u op het wachtwoord genereren-pictogram klikken om automatisch een willekeurig wachtwoord te genereren.

 8. Klik op Toevoegen.

Als u het wachtwoord wilt wijzigen nadat u het account heeft aangemaakt, selecteer dan het account, ontgrendel het paneel en klik op het invoerveld Wachtwoord.

In het paneel Gebruikers kunt u klikken op de afbeelding naast de gebruikersnaam om een afbeelding in te stellen voor dit account. Deze afbeelding zal getoond worden in het aanmeldvenster. Gnome heeft standaard een aantal afbeeldingen die u kunt gebruiken, maar u kunt ook zelf een afbeelding selecteren of er één van uzelf maken met uw webcam.