Toepassingen voor apparaten of schijven openen

U kunt een toepassing automatisch laten starten wanneer u een apparaat aansluit of een schijf of kaart in de computer plaatst. Zo zou u misschien willen dat uw fotobeheerprogramma start wanneer u een digitale camera aansluit. U kunt dit ook uitschakelen, zodat er niets gebeurt wanneer u iets aansluit.

Om te beslissen welke toepassing gestart moet worden wanneer u verschillende apparaten aansluit:

  1. Open the Activities overview and start typing Removable Media.

  2. Klik op Verwijderbare media.

  3. Zoek het gewenste apparaat mediatype, en kies vervolgens een toepassing of handeling voor dat mediatype. Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende apparaat- en mediatypen.

    In plaats van een toepassing te starten kun u het zo instellen dat het apparaat in de bestandsbeheerder wordt weergegeven, met de optie Map openen. Als dat gebeurt, zal u worden gevraagd wat u wil doen, of er gebeurt niets automatisch.

  4. Als u het apparaat of mediatype dat u wilt wijzigen (zoals Blu-ray schijven of e-boek-lezers) niet ziet staan in de lijst, klik dan op Andere media… voor een gedetailleerdere lijst met apparaten. Selecteer het apparaat- of mediatype uit de Type-keuzelijst en de toepassing of actie uit de Actie-keuzelijst.

If you do not want any applications to be opened automatically, whatever you plug in, select Never prompt or start programs on media insertion at the bottom of the Removable Media window.

Apparaat- en mediatypen

Audioschijven

Kies uw favoriete muziektoepassing of cd-ripper om audio-cd's te verwerken. Als u audio-DVD's (DVD-A) gebruikt, moet u onder Overige media… aangeven hoe u ze wil openen. Als u een audio-cd met de bestandsbeheerder opent, zullen de tracks als WAV-bestanden worden weergegeven die met elke audiospeler-toepassing af te spelen zijn.

Videoschijven

Kies uw favoriete videotoepassing om DVD's te verwerken. Gebruik de Overige media…-knop om een toepassing voor Blu-ray, HD DVD, video CD (VCD), en super video cd (SVCD) in te stellen. Zie Waarom kunnen dvd's niet worden afgespeeld? als DVD's of andere videoschijven niet correct functioneren als u ze invoert.

Blanco schijven

Gebruik de Overige media…-knop om een brandprogramma voor blanco cd's, blanco DVD's, blanco Blu-ray schijven, en blanco HD DVDs te kiezen.

Camera's en fotos

Gebruik het Foto's-keuzemenu om een fotobeheertoepassing te kiezen dat uitgevoerd moet worden als er een digitale camera wordt aangesloten, of als u een mediakaart uit uw camera invoert, zoals een CF, SD, MMC, of MS-kaart. Ook kunt u eenvoudigweg met de bestandsbeheerder door uw bestanden bladeren.

Onder Overige media…, kunt u een toepassing kiezen waarmee Kodak foto-cd's moeten worden geopend, zoals u die in een winkel kunt laten maken. Dit zijn gewone gegevens-cd's waarbij JPEG-afbeeldingen in een map met de naam PICTURES zijn opgeslagen.

Muziekspelers

Kies een toepassing om de muziekbibliotheek op uw draagbare muziekspeler te beheren, of beheer met behulp van de bestandsbeheerder de bestanden zelf.

E-boek-lezers

Gebruik de Overige media…-knop om een toepassing te kiezen voor het beheer van de boeken op uw e-boek-lezer, of beheer met behulp van de bestandsbeheerder de bestanden zelf.

Software

Sommige schijven en verwisselbare media bevatten software waarvan het de bedoeling is dat het automatisch wordt uitgevoerd zodra de media wordt ingevoerd. Gebruik de optie Software om te bepalen wat er moet gebeuren als er media met autorun software wordt ingevoerd. Er zal u altijd om bevestiging worden gevraagd voordat software wordt uitgevoerd.

Voer nooit software uit vanaf een medium dat u niet vertrouwt.