Brug

2.1. Åbning af et dokument

For at åbne et dokument i PDF Moderator:

  • Vælg Fil ▸ Åbn og vælg dit dokument, eller
  • Tryk Ctrl+O og vælg dit dokument, eller
  • Træk et PDF-dokument fra dit skrivebord eller filbrowser til et vindue i PDF Moderator som ikke allerede har et dokument indlæst, eller
  • Vælg et dokument fra Fil ▸ Seneste dokumenter.

2.2. Zoom

Du kan zoome for at gøre miniaturebillederne for siderne større eller mindre. PDF Moderator starter i tilstanden bedste tilpasning, hvor programmet forsøger at gøre alle sider synlige på en gang.

Du kan zoome ind og ud med indstillingerne under Vis, eller ved at trykke på Ctrl og bevæge din mus' rullehjul.

2.3. Egenskaber for visning og redigering

Du kan vise og redigere titel, forfatter, nøgleord og emne i dokumentet ved at åbne egenskaberne. For at gøre dette vælges Fil ▸ Egenskaber, tryk Alt+Retur, eller klik på knappen for egenskaber på værktøjslinjen.

2.4. Vælge sider

PDF Moderator kan automatisk vælge alle sider, sider med lige numre, sider med ulige numre eller sider som indeholder en søgeterm. Disse indstillinger er tilgængelige under Rediger.

Du kan vælge sider manuelt ved at bruge tastaturet og musen. Brug Ctrl eller Skift for at vælge mere end en side.

2.5. Flytte sider

For at flytte (det vil sige omorganisere) den valgte side eller sider, trækkes de til den nye placering i dokumentet.

Alle redigeringshandlinger med undtagelse af fjernelse af sider kan fortrydes ved at vælge Rediger ▸ Fortryd eller ved at trykke Ctrl+Z.

2.6. Udtræk af sider

Udtræk af den valgte side eller sider vil åbne et nyt vindue for PDF Moderator med kun de valgte sider i et nyt dokument, klar til yderligere redigering eller gemning.

For at udtrække den valgte side eller sider, vælg Rediger ▸ Udtræk side.

Alle redigerings- og markeringshandlingerne der er tilgængelige under Rediger er også tilgængelige ved at højreklikke på en side. Nogle handlinger er også tilgængelige på værktøjslinjen.

2.7. Rotere sider

For at rotere den valgte side eller sider vælges Rediger ▸ Roter side eller tryk [ for at rotere til venstre (mod uret) og ] for at rotere til højre (med uret).

2.8. Fjerne sider

For at fjerne den valgte side eller sider, tryk Slet eller vælg Rediger ▸ Fjern side.

Det er i øjeblikket ikke muligt at fortryde denne handling via Rediger ▸ Fortryd. Du kan lukke dokumentet uden at gemme og åbne det igen for at få din side tilbage; du vil dog miste alle andre ændringer, du har foretaget.

2.9. Gemme

Efter at du har lavet ændringer til dokumentet, er der to måder du kan gemme dit arbejde. Du kan overskrive det oprindelige dokument ved at vælge Fil ▸ Gem, eller du kan gemme dine ændringer til en ny fil ved at vælge Fil ▸ Gem som.