Bestanden en mappen sorteren

U kan bestanden in een map op verschillende manieren sorteren. bijvoorbeeld door ze op datum of bestandsgrootte te sorteren. Zie onderstaande Manieren om bestanden te sorteren voor een lijst van veelgebruikte manieren om bestanden te sorteren. Zie Weergaven-voorkeuren in Bestanden voor informatie over hoe u de standaard sorteervolgorde kunt wijzigen.

De manier waarop us bestanden kunt sorteren is afhankelijk van de door u gebruikte folderweergave. U kan met behulp van de lijst of pictogramknoppen in de taakbalk de huidige weergave wijzigen.

Pictogramweergave

Om bestanden in een andere volgorde te sorteren: klik in de taakbalk op de knop Weergaveopties en kies Op naam, Op grootte, Op type, Op wijzigingsdatum of op Benaderd.

Als u bijvoorbeeld Op naam kiest, zullen de bestanden in alfabetische volgorde op naam worden gesorteerd. Zie Manieren om bestanden te sorteren voor andere opties.

U kunt in omgekeerde volgorde sorteren door in het menu Omgekeerde volgorde te kiezen.

Lijstweergave

Om bestanden in een andere volgorde te sorteren klikt u op één van de kolommen in bestandsbeheer. Klik bijvoorbeeld op Type om te sorteren op bestandstype. Klik opnieuw op de kolom om in de omgekeerde volgorde te sorteren.

In lijstweergave kunt u kolommen met meer attributen laten weergeven en op die kolommen sorteren. Klik in de taakbalk op de knop Weergaveopties en kies Zichtbare kolommen… en selecteer de kolommen waarvan u wilt dat die zichtbaar zijn. U kunt vervolgens op die kolommen sorteren. Zie Bestandsbeheer-voorkeuren: lijstkolommen voor een beschrijving van de beschikbare kolommen.

Manieren om bestanden te sorteren

Naam

Sorteert op alfabetische volgorde op de naam van het bestand.

Grootte

Sorteert op de bestandsgrootte (hoeveel schijfruimte het inneemt). Sorteert standaard van kleinste naar grootste bestand.

Type

Sorteert op alfabetisch volgorde op het bestandstype. Bestanden van hetzelfde type zijn gegroepeerd, vervolgens gesorteerd op naam.

Laatst gewijzigd

Sorteert de datum en tijd waarop een bestand voor het laatst is gewijzigd. Sorteert standaard van oud naar nieuw.