Door bestanden en mappen bladeren

Gebruik de Bestanden bestandsbeheerder om door bestanden op uw computer te bladeren en ze te ordenen. U kunt het ook gebruiken om bestanden op opslagapparaten (zoals externe harde schijven) te beheren, op bestandsservers, en op het netwerk gedeelde mappen.

Klik op Bestanden in het Activiteiten-overzicht om het bestandsbeheer te starten. U kunt ook naar bestanden en mappen zoeken via het overzicht, op dezelfde manier zoals u naar toepassingen zoekt.

De inhoud van mappen verkennen

Dubbelklik in het bestandsbeheer op een map om de inhoud ervan weer te geven, en dubbelklik of middenklik op een bestand om het met de bijbehorende standaardtoepassing te openen. Middenklik op een map om het te openen in een nieuw tabblad. U kunt ook met rechts op een map klikken om het in een nieuw tabblad of venster te openen.

Wanneer u de bestanden in een map bekijkt, dan kunt u snel een voorbeeld van elk bestand bekijken door op de spatiebalk te drukken; hierdoor bent u zeker dat u het juiste bestand heeft voordat u het opent, kopieert of verwijdert.

De padbalk boven de lijst met bestanden en mappen toont welke map u aan het bekijken bent, inclusief de bovenliggende mappen van de huidige map. Klik op een bovenliggende map in de padbalk om naar die map te gaan. Klik met rechts op een map in de padbalk om deze te openen in een nieuw tabblad of venster, deze te kopiëren of te verplaatsen, of de eigenschappen ervan te bekijken.

Wilt u snel naar een bestand zoeken, in of onder de map die u inziet, begin dan de naam van dat bestand te typen. Er verschijnt een zoekveld bovenaan het venster en alleen bestanden die met uw zoekopdracht overeenkomen zullen worden getoond. Druk op Esc om het zoeken te annuleren.

You can quickly access common places from the sidebar. If you do not see the sidebar, press the menu button in the top-right corner of the window and then select Sidebar. You can add bookmarks to folders that you use often and they will appear in the sidebar.