Helyreállítás
Biztonsági mentések átvizsgálása
Minden új biztonsági mentéskor a fájlok új „pillanatképe” kerül hozzáadásra. Minden pillanatkép a fájlok biztonsági mentéskori állapotát tartalmazza.
Egy meglévő biztonsági mentésben történő böngészéséhez és az abból való helyreállításhoz először át kell vizsgálnunk az elérhető biztonsági mentéseket, és ki kell választanunk egyet a vizsgálathoz.
Friss telepítés
Ha korábban még nem használta a Déjà Dup programot a számítógépén (ha például egy frissen telepített rendszeren dolgozik), akkor el kell végeznie néhány kezdeti beállítást.
Biztonsági mentések megnyitása.
Kattintson a Helyreállítás egy előző biztonsági mentésből… gombra.
A megjelenő helyreállítási párbeszédablak megkérdezi, hogy hol tárolja a biztonsági mentési fájlokat (a Biztonsági mentés helye).
Kattintson a Keresés gombra.
Várja meg, amíg a Déjà Dup átvizsgálja a biztonsági mentés helyét.
Meglévő telepítés
Ha korábbi biztonsági mentésből próbál fájlt helyreállítani a számítógépén, az is egyszerű.
Biztonsági mentések megnyitása.
Kattintson a Biztonsági mentések tallózása gombra.
Várja meg, amíg a Déjà Dup átvizsgálja a biztonsági mentés helyét.
Fájlok helyreállítása
Görgesse az elérhető biztonsági mentési dátumokat, és kattintson arra, amelyet meg szeretne vizsgálni. Ezután két dolog történhet attól függően, hogy mikor készített először biztonsági mentést.
Restic
Ha a biztonsági mentések a Déjà Dup modern verziójával (49.0 vagy újabb) lettek először létrehozva, akkor Restic biztonsági mentések készültek.
Ebben az esetben megjelenik egy fájlkezelő ablak. Közvetlenül megnyithatja a fájlokat, vagy fogd és vidd módon áthúzhatja azokat a fájlrendszer többi részébe a helyreállításukhoz.
Duplicity
Ha a biztonsági mentések a Déjà Dup régebbi verziójával (48.2 vagy régebbi) lettek először létrehozva, akkor Duplicity biztonsági mentéseket készültek.
Ebben az esetben egy beépített fájlböngészőt fog látni. Válassza ki a helyreállítandó fájlokat, kattintson a Helyreállítás gombra, majd válassza ki a célhelyet.