Andere luidsprekers of hoofdtelefoons gebruiken

U kunt externe luidsprekers of hoofdtelefoons met uw computer gebruiken. Luidsprekers worden meestal aangesloten via een ronde TRS-stekker (tip, ring, sleeve) of USB.

Als uw luidsprekers of hoofdtelefoon een TRS-stekker hebben, stop deze dan in de juiste aansluiting op uw computer. De meeste computers hebben twee aansluitingen: één voor microfoons en één voor luidsprekers. Deze aansluiting is meestal lichtgroen van kleur of er is een afbeelding van een hoofdtelefoon naast de aansluiting. Luidsprekers of hoofdtelefoons die aangesloten zijn op een TRS-aansluiting zullen meestal standaard gebruikt worden. Is dat niet het geval, lees dan de instructies hieronder over het selecteren van het standaard apparaat.

Sommige computers ondersteunen uitvoer van meerdere kanalen voor geluid rondom. Dit gebruikt meestal meerdere TRS-aansluitingen die vaak een kleurcode hebben. Als u niet weet welke stekker waarin moet, dan kunt u de geluidsuitvoer testen bij de geluidsinstellingen.

Als u een USB-hoofdtelefoon of -luidsprekers heeft, of een analoge hoofdtelefoon aangesloten op de USB-geluidskaart, sluit die dan aan op een USB-poort. USB-luidsprekers gedragen zich als aparte audio-apparaten, en het is mogelijk dat u aan zult moeten geven welke luidspreker standaard gebruikt moet worden.

Standaard geluidsinvoerapparaat selecteren

  1. Open het Activiteiten-overzicht en typ Geluid.

  2. Klik op Geluid om het paneel te openen.

  3. Selecteer in het tabblad Uitvoer het apparaat dat u wilt gebruiken.

Gebruik de Speakers testen-knop om te controleren of alle speakers werken en zijn verbonden met de juiste aansluiting.