Vensters verplaatsen en van grootte veranderen

You can move and resize windows to help you work more efficiently. In addition to the dragging behavior you might expect, the system features shortcuts and modifiers to help you arrange windows quickly.

  • Verplaats een venster door de titelbalk te verslepen, of houd Super ingedrukt terwijl u het venster versleept. Houd Shift ingedrukt tijdens het verplaatsen om het venster naar de randen van het scherm en andere vensters te brengen.

  • Pas de grootte van een scherm aan door de randen of hoeken van het scherm te verslepen. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u de grootte aanpast om het venster vast te maken aan de randen van het scherm en andere vensters.

  • De afmeting van een venster wijzigen of het venster verplaatsen via het toetsenbord. Druk op Alt+F7 om een venster te verplaatsen of Alt+F8 om de afmeting te wijzigen. Gebruik de pijltjestoetsen om te verplaatsen of de afmeting te wijzigen en druk daarna op Enter om de actie te voltooien, of druk op Esc om het venster terug te zetten op de oorspronkelijke plaats.

  • Een venster maximaliseren door het naar de bovenkant van het scherm te slepen. Sleep een venster naar één kant van het scherm om het aan die kant te maximaliseren; hiermee kunt u vensters naast elkaar plaatsen.