Een printopdracht annuleren, pauzeren, of vrijgeven

U kunt een wachtende printopdracht annuleren, en het in de printerinstellingen uit de wachtrij verwijderen.

Een afdruktaak annuleren

Als u per ongeluk een document bent beginnen te printen, dan kunt u de printopdracht annuleren zodat u geen inkt of papier hoeft te verspillen.

Een printopdracht annuleren:

  1. Open het Activiteiten-overzicht en typ Printers.

  2. Klik op Printers om het paneel te openen.

  3. Klik de Taken weergeven-knop aan de rechterkant van het Printers-dialoogvenster.

  4. Annuleer de printopdracht door op de stopknop te klikken.

Als dit de printopdracht niet annuleert zoals u had verwacht, probeer dan de knop Annuleren van de printer ingedrukt te houden.

Als laatste redmiddel, vooral als u een grote afdruktaak heeft met veel pagina's en wanneer deze zich niet laat annuleren, kunt u het papier uit de papierlade halen. De printer zal merken dat er geen papier is en stoppen met afdrukken. Daarna kunt u weer proberen om de afdruktaak te annuleren, of de printer uit en weer aan te zetten.

Pas wel op dat u de printer niet beschadigt bij het verwijderen van het papier. Als u te hard moet trekken om het papier te verwijderen, kunt u het beter laten zitten.

Een printopdracht pauzeren en vrijgeven.

Als u een printopdracht wil pauzeren of vrijgeven, dan kunt u dat doen door in de printerinstellingen naar de taken-dialoog te gaan en de juiste knop te klikken.

  1. Open het Activiteiten-overzicht en typ Printers.

  2. Klik op Printers om het paneel te openen.

  3. Klik de Taken weergeven-knop aan de rechterkant van het Printers-dialoogvenster en pauzeer de printopdracht of geef deze vrij, afhankelijk van wat u wenst.