Zal mijn computer werken in een land met een andere stroomvoorziening?

Verschillende landen gebruiken verschillende voltages (meestal 110V of 220-240V) en AC-frequenties (meestal 50 Hz of 60 Hz). Uw computer zou moeten werken in landen met een andere stroomvoorziening mits u de juiste adapter heeft. Het kan ook zijn dat u een schakelaar moet omzetten.

Als u een laptop heeft, dan hoeft u alleen maar de juiste stekker voor uw voedingsadapter te hebben. Bij sommige laptops worden meerdere stekkers voor hun adapter meegeleverd, dus misschien heeft u de juiste al. Zo niet, dan is het voldoende een standaard reisadapter te gebruiken.

Als u een desktopcomputer heeft, dan kunt u een kabel met een andere stekker aanschaffen of een reisadapter gebruiken. Maar in dit geval kan het zijn dat u de voltageschakelaar van de voeding om moet zetten, als die er is. Bij veel computers ontbreekt zo een schakelaar, ze werken gewoon met elk voltage. Zoek op de achterkant van de computer naar de aansluiting van de stroomkabel. Ergens daarnaast kan zich een kleine schakelaar bevinden met het opschrift ‘110V’ of ‘230V’ (bijvoorbeeld). Schakel deze zo nodig om.

Wees voorzichtig bij het wisselen van stroomkabels of het gebruik van reisadapters. Schakel eerst alles uit als dat kan.