Ik kan de nummers die ik gekocht heb bij een online muziekwinkel niet afspelen

Als u muziek hebt gedownload van een webwinkel, dan kan het zijn dat die niet kan worden afgespeeld op uw computer, vooral als u deze kocht op een Windows- of Mac OS-computer en het daarna kopieerde.

De reden zou kunnen zijn dat de muziek in een formaat is dat niet herkend wordt door uw computer. Om een nummer te kunnen afspelen moet u ondersteuning geïnstalleerd hebben voor de juiste audioformaten - als u bijvoorbeeld MP3-bestanden wilt afspelen moet u MP3-ondersteuning geïnstalleerd hebben. Als u geen ondersteuning heeft voor een bepaald audioformaat, dan zou u een bericht moeten zien dat u dat vertelt wanneer u een nummer probeert te spelen. Het bericht zou ook instructies moeten bevatten hoe ondersteuning te installeren voor dat formaat, zodat u het kunt afspelen.

Als u wel ondersteuning heeft geïnstalleerd voor het audioformaat van het nummer maar het nog steeds niet kunt afspelen, dan kan het zijn dat het nummer beveiligd tegen kopiëren (ook bekend als DRM restricted) is. DRM is een manier van beperken wie een nummer kan afspelen en op welke apparaten. Het bedrijf dat u het nummer verkocht beheert dit, niet u. Als een muziekbestand DRM-restricties heeft, dan kunt u het waarschijnlijk niet afspelen — over het algemeen heeft u speciale software nodig van de verkoper om DRM-beperkte bestanden te spelen, maar deze software wordt vaak niet ondersteund in Linux.

U kunt meer te weten komen over DRM bij de Electronic Frontier Foundation (Engelstalig).