De muisaanwijzer beweegt niet

Controleer of de muis is aangesloten

Als u een muis met kabel heeft, controleer dan of deze stevig aangesloten is op uw computer.

Als het een USB-muis is (met een rechthoekige aansluiting), probeer dan de muis aan te sluiten op een andere USB-poort. Als het een PS/2-muis is (met een kleine, ronde aansluiting met zes pinnetjes), verzeker u er dan van dat de muis is aangesloten op de groene muispoort in plaats van de paarse toetsenbordpoort.

Controleren of de muis überhaupt werkt

Sluit de muis op een andere computer aan om te zien of de muis werkt.

Als de muis een optische of lasermuis is, dan zou er een licht moeten branden onderaan de muis wanneer hij aan staat. Als er geen licht is, controleer dan of hij aan staat. Als dat zo is en er is nog steeds geen licht, dan is de muis mogelijk kapot.

Draadloze muizen controleren

  • Controleer of de muis aan staat. Onderaan de muis bevindt zich vaak een schakelaar om de muis uit te schakelen, zodat u hem mee kunt nemeen zonder hem telkens te activeren.

  • Als u een Bluetooth muis gebruikt, zorg er dan voor dat u de muis aan uw computer gekoppeld heeft. Zie Uw computer met een Bluetooth-apparaat verbinden.

  • Klik op een knop en kijk of de muisaanwijzer nu beweegt. Sommige draadloze muizen gaan in slaapstand om energie te sparen, dus reageren ze pas wanneer u op een knop drukt. Zie Muis reageert met vertraging voordat het begint te werken.

  • Controleer of de batterij van de muis is opgeladen.

  • Zorg ervoor dat de ontvanger (dongle) stevig op de computer is aangesloten.

  • Als uw muis en ontvanger op verschillende radiokanalen kunnen opereren, zorg er dan voor dat ze allebei op hetzelfde kanaal zijn ingesteld.

  • Misschien moet u een knop indrukken op de muis, de ontvanger of allebei om een verbinding te bewerkstelligen. De handleiding van de muis zou hier meer informatie over moeten hebben als dit het geval is.

De meeste RF (radio) draadloze muizen zouden automatisch moeten werken wanneer u ze op de computer aansluit. Als u een Bluetooth of IR (infrarood) draadloze muis heeft, dan moet u mogelijk wat extra stappen doorlopen om hem werkend te krijgen. De stappen kunnen afhangen van het merk of model van uw muis.