Een bestand verbergen

In de Bestanden-bestandsbeheerder kunt u naar wens bestanden verbergen of weer zichtbaar maken. Wanneer een bestand verborgen is, dan wordt het niet getoond in bestandsbeheer, maar het is nog wel aanwezig in de map.

Om een bestand te verbergen hernoemt u het zodat de naam met een . begint. Bijvoorbeeld, om het bestand met de naam voorbeeld.txt te verbergen moet u hernoemen naar .voorbeeld.txt.

U kunt mappen op dezelfde manier verbergen als bestanden. Verberg een map door een . aan het begin van de mapnaam te plaatsen.

Alle verborgen bestanden weergeven

Als u alle verborgen bestanden van een map wilt zien: ga naar die map, klik in de taakbalk op de knop Weergaveopties en kies Verborgen bestanden weergeven, of druk op Ctrl+H. U zult alle verborgen bestanden zien, samen met gewone bestanden die niet verborgen zijn.

Om deze bestanden weer te verbergen: klik in de taakbalk op de knop Weergaveopties en kies Verborgen bestanden weergeven, of druk opnieuw op Ctrl+H.

Een bestand zichtbaar maken

Om een bestand weer zichtbaar te maken: ga naar de map waarin zich het verborgen bestand bevindt, klik in de taakbalk op de knop Weergaveopties en kies Verborgen bestanden weergeven. Zoek vervolgens het verborgen bestand en hernoem het zodat het niet meer met een .begint. Bijvoorbeeld, om een bestand met de naam .voorbeeld.txt zichtbaar te maken, hernoemt u het naar voorbeeld.txt.

Zodra u het bestand heeft hernoemd, kunt u in de taakbalk op de knop Weergaveopties klikken en Verborgen bestanden weergeven kiezen, of u drukt op Ctrl+H om de overige verborgen bestanden weer te verbergen.

Normaal krijgt u verborgen bestanden in bestandsbeheer te zien totdat u bestandsbeheer sluit. Zie Weergaven-voorkeuren in Bestanden als u wilt weten hoe u de instellingen zo kunt wijzigen dat bestandsbeheer altijd verborgen bestanden toont.

De meeste verborgen bestanden hebben een . aan het begin van hun naam. Andere kunnen daarentegen een ~ hebben aan het einde van hun naam. Dit zijn reservekopiebestanden. Zie Wat is een bestand met een ~ aan het einde van de naam? voor meer informatie hierover.