Waar kan ik de bestanden vinden waarvan ik een reservekopie wil maken?

Bepalen van welke bestanden een reservekopie te maken, en deze lokaliseren, is het lastigste wanneer u een reservekopie probeert te maken. Hieronder treft u een lijst met de meest gebruikte locaties van belangrijke bestanden en instellingen waarvan u mogelijk een reservekopie wilt maken.

 • Persoonlijke bestanden (documenten, muziek, foto's en video's)

  These are usually stored in your home folder (/home/your_name). They could be in subfolders such as Desktop, Documents, Pictures, Music and Videos.

  Als u voldoende ruimte heeft op uw reservekopiemedium (bijvoorbeeld een externe harde schijf), overweeg dan een reservekopie te maken van de hele persoonlijke map. Om er achter te komen hoeveel schijfruimte uw persoonlijke map gebruikt kunt u Schijfgebruik gebruiken.

 • Verborgen bestanden

  Any file or folder name that starts with a period (.) is hidden by default. To view hidden files, press the menu button in the top-right corner of the window of Files and press Show Hidden Files, or press Ctrl+H. You can copy these to a backup location like any other file.

 • Persoonlijke instellingen (bureaubladvoorkeuren, thema's en software-instellingen)

  De meeste toepassingen slaan hun instellingen op in verborgen mappen binnen uw persoonlijke map (zie hierboven voor informatie over verborgen bestanden).

  De meeste van uw toepassingsinstellingen zullen opgeslagen worden in de verborgen mappen .config en .local in uw persoonlijke map.

 • Systeeminstellingen

  Instellingen voor belangrijke delen van het systeem worden niet opgeslagen in uw persoonlijke map. Er zijn een paar locaties waar ze opgeslagen kunnen zijn, maar de meeste zijn opgeslagen in de map /etc. Over het algemeen hoeft u op een thuiscomputer geen reservekopie te maken van deze bestanden. Maar als u een server draait, dan moet u wel een reservekopie maken van de bestanden voor de diensten die erop draaien.