Egy ICC profil telepítése Microsoft Windowson

A profil hozzárendelésének módja egy eszközhöz és a beágyazott kalibrációs görbék használata eltérő minden Microsoft Windows verzió esetén.

Windows XP

Jobb kattintás a profilra a Windows Explorerben, majd kattintson a Profil telepítése menüpontra. Ez automatikusan a megfelelő könyvtárba másolja a profilt.

Ezután nyissa meg a Vezérlőpult ▸ Szín menüpontot, és adja hozzá a profilt az eszközhöz.

Ha egy létező profilt cserél le Windows XP-n, a fenti parancsikon nem működik. A profilokat kézzel kell átmásolni a C:\Windows\system32\spool\drivers\color könyvtárba az eredeti profilok lecseréléshez.

A Windows XP egy indításkor futó programot igényel a profilkalibrációs görbék átmásolásához a videokártyára. Ez az Adobe Gamma vagy a LUT Loader programokkal végezhető el, illetve az ingyenes Microsoft színkezelő panel kisalkalmazás használatával.

Windows Vista

A Microsoft Windows Vista tévesen eltávolítja a kalibrációs görbéket a video LUT-ról bejelentkezés vagy felfüggesztés után, és az UAC képernyő megjelenésekor. Ez azt jelenti, hogy esetleg kézzel kell újratöltenie az ICC profilkalibrációs görbéket. Ha beágyazott kalibrációs görbékkel rendelkező profilokat használ, akkor nagy óvatosnak kell lennie, a kalibrációs állapot nem lett törölve.

Windows 7

A Windows 7 a Linuxhoz hasonló sémát támogat, ahol a profilok telepíthetők rendszerszinten vagy a felhasználóra jellemzően. Viszont azok ugyanazon a helyen vannak eltárolva. Jobb kattintás a profilra a Windows Explorerben, majd kattintson a Profil telepítése menüpontra, vagy másolja át az .icc profilt a C:\Windows\system32\spool\drivers\color könyvtárba.

Nyissa meg a Vezérlőpult ▸ Színkezelés menüpontot, majd adja hozzá a profilt a rendszerhez a Hozzáadás gombra kattintva. Kattintson a Speciális lapra, és keresse meg a Kijelzőkalibrációt. A kalibrációs görbék betöltése engedélyezve van a Windows kijelzőkalibráció engedélyezése jelölőnégyzettel, de ez nem érzékeny. Ez engedélyezhető a Rendszer alapértelmezések módosítására kattintva, majd visszatérve a Speciális lapra, és a jelölőnégyzetre kattintva.

Zárja be a párbeszédablakot, és kattintson a Jelenlegi kalibrációk újratöltése menüpontra a gamma rámpák beállításához. A profilkalibrációs görbéknek most beállítva kellene lenniük minden indításkor.