ICC-profiilin asentaminen Microsoft Windowsilla

Profiilin liittäminen laitteeseen ja kalibrointikäyrien käyttäminen riippuu Microsoft Windowsin versiosta.

Windows XP

Napsauta profiilia hiiren oikealla painikkeella resurssienhallinnassa ja napsauta Asenna profiili. Tämä kopioi profiilin automaattisesti oikeaan kansioon.

Avaa Ohjauspaneeli ▸ Värit ja lisää profiili laitteelle.

Jos olemassa olevaa profiilia korvataan Windows XP:ssä, yllä oleva oikotie ei toimi. Profiilit täytyy kopioida manuaalisesti kansioon C:\Windows\system32\spool\drivers\color, jotta alkuperäinen profiili korvattaisiin.

Windows XP tarvitsee aina tietokoneen käynnistyessä ohjelman kopioimaan kalibrointikäyrät videokortille. Tämä onnistuu muun muassa ohjelmilla Adobe Gamma, LUT Loader tai ilmaisella Microsoft Color Control Panel Applet -sovelluksella. Viimeisin lisää uuden Väri-kohteen ohjauspaneeliin ja se helpottaa oletusprofiilin kalibrointikäyrien asettamista käynnistyksen yhteydessä.

Windows Vista

Microsoft Windows Vista poistaa kalibrointikäyrät videokortin LUT:stä kirjautumisen, valmiustilan ja UAC-ruudun näyttämisen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että ICC-proliilin kalibrointikäyrät voi joutua uudelleenlataamaan käsin. Ole siis varovainen, ettei kalibrointia nollata, jos kalibrointikäyrät sisältyvät väriprofiileihin.

Windows 7

Windows 7:n väriprofiilit toimivat Linuxista tutulla tavalla eli ne voivat olla kaikille käyttäjille yhteisiä tai käyttäjäkohtaisia. Ne kuitenkin säilytetään samassa paikassa. Napsauta profiilia hiiren oikealla painikkeella resurssienhallinnassa ja valitse Asenna profiili tai kopioi .icc-profiili kansioon C:\Windows\system32\spool\drivers\color.

Avaa Ohjauspaneeli ▸ Värien hallinta ja lisää profiili napsauttamalla Lisää-painiketta. Siirry Edistynyt-välilehdelle ja etsi kohtaa Näytön kalibrointi. Kalibrointikäyrien lataaminen otetaan käyttöön Käytä Windowsin näytönkalibrointia -valintaruudusta mutta sitä ei voi valita. Ongelma voidaan korjata painamalla Vaihda järjestelmän oletusasetuksia, palaamalla Edistynyt-välilehdelle ja valitsemalla edellä mainittu valintaruutu.

Sulje ikkuna ja napsauta Lataa nykyiset kalibroinnin uudelleen asettaaksesi gamma rampit. Profiilin kalibrointikäyrät otetaan käyttöön joka käynnistyksen yhteydessä.