Átalakítás másik fájlformátumra

A képek adott, például JPEG vagy PNG fájlformátumban vannak mentve. A képeket átalakíthatja az egyik fájlformátumról egy másikra.

Egy kép átalakítása másik fájlformátumra

 1. Válassza a Mentés másként menüpontot. Megjelenik a Kép mentése ablak.

 2. A név mezőben módosítsa a fájl kiterjesztését arra a fájlformátumra, amelyre át szeretné alakítani. A fájl kiterjesztése a név pont utáni része.

  Egy JPEG (.jpg) fájl bitképpé (.bmp) alakításához:

  eredeti fájl: kép.jpg

  új fájl: kép.bmp

 3. Nyomja meg a Mentés gombot, és az új kép elmentésre kerül az új formátumba. A régi fájl (a régi formátumban) változatlanul megmarad, és nem kerül törlésre.

A képmegjelenítő a kiválasztott fájlkiterjesztés alapján megpróbálja kitalálni, hogy melyik fájlformátumba mentse a képet. Ha a program nem ismeri fel a fájlkiterjesztést, vagy nem tudja, melyiket kell használnia, akkor nyomja meg a Támogatott képfájlok gombot a Kép mentése ablakban. Ez lehetővé teszi a fájlformátum kiválasztását a legördülő listából.

Több kép átalakítása másik formátumúvá

Több képet egyetlen menetben alakíthat az egyik fájlformátumról a másikra. Ez akkor hasznos, ha sok képet szeretne átalakítani.

 • A képgalériában nyomja le és tartsa lenyomva a Ctrl billentyűt, és válassza ki az átalakítani kívánt képeket. Ennek alternatívájaként nyomja meg a Ctrl+A kombinációt az összes kép kiválasztásához.

 • Válassza a Mentés másként menüpontot. Megjelenik egy ablak (lásd alább).

 • Az átalakított képek alapesetben az aktuális mappába kerülnek mentésre. A máshová való mentéshez módosítsa a Célmappát.

 • Válassza ki a képek átalakításához használandó cél fájlformátumot a Fájlnév formátuma mező jobb oldalán lévő legördülő listából.

 • Nyomja meg a Mentés gombot.